Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
250 γραμμ. φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελ. σκόρδο
5 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι
Ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ξεκινάμε τα ρολάκια μελιτζάνας, πλένοντας πρώτα και σκουπίζοντας τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκατοστού. Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 ºC για 10-15′ να μαλακώσουν ελαφρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό. Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Προς το τέλος πασπαλίζουμε λίγη φέτα (προαιρετικά).