Υλικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού + 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. καρότο, σε κύβους
- 1/2 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε τέταρτα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 5 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαντζουράνα
- 170 γραμμ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1 κονσέρβα (425 γραμμ.) φασόλια λευκά, πλυμένα
- 1/4 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/3 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 3/4 φλιτζ. κρουτόν, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, γυρνώντας το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό και τη μαντζουράνα και φέρνουμε σε βρασμό σε υψηλή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για 5 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και το βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζουμε μαζί με το πέστο, στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Γαρνίρουμε με κρουτόν και σερβίρουμε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ελένη Μενεγάκη: Το σπίτι που όλοι νόμιζαν πως της ανήκει – Τι ισχύει πραγματικά
- Σία Κοσιώνη & Κώστας Μπακογιάννης: Δεν αλλάζουν τις συνήθειές τους
- Δύσκολες ώρες για δύο ζώδια – Πρόβλεψη «σεισμός» από τον Κώστα Λεφάκη
- Δυστυχώς προειδοποίησε η Άση Μπήλιου – Εντάσεις και χωρισμός για δύο ζώδια
- Ελένη Μενεγάκη: Έβαλε πουκάμισο των 100 ευρώ για να πάει στο περίπτερο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr