Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1.200 γραμμ.
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
60 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβετε το χταπόδι στη μέση και το τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα. Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης. Τυλίγετε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.
Τοποθετείτε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα. Κόβετε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες και τις βάζετε σε ένα μπολ. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και ξίδι, και πασπαλίζετε με ρίγανη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr