Yλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
550 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μπίρα 330ml
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι προαιρετικά
Τυρί φέτα προαιρετικά
Διαδικασία
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνετε μια λακκούβα. Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύετε. Μεταφέρετε στον πάγκο που τον έχετε αλευρώσει λίγο και κάνετε μια εύπλαστη ζύμη.
Αν θελετε προσθέτετε τριμμένη φέτα. Κόβετε σε μικρά ζυμάρια 6-7 κομμάτια.
Βάζετε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Λαδώνετε από πάνω με ένα πινέλο με ελαιόλαδο ή σπάτε ένα κρόκο αβγού, το ανακατεύετε με ελάχιστο νερό και τα περνάτε με ένα πινέλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr