60 γραμμ. μαργαρίνη
120 γραμμ. ζάχαρη
60 γραμμ. μέλι
200 γραμμ. αμύγδαλα φιλέ
200 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Ρίχνετε το μείγμα σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ισιώνετε με τη βοήθεια της μαρίζ. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν οι φλωρεντίνες, για περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε τις φλωρεντίνες από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, για 15 λεπτά, χωρίς όμως να κρυώσουν εντελώς.
Τις κόβετε σε τρίγωνα, τετράγωνα ή μπάρες. Αν τις ξεφορμάρετε ή τις κόψετε νωρίτερα, θα διαλυθούν. Αν τις κόψετε όταν έχουν κρυώσει εντελώς, θα δυσκολευτείτε γιατί θα έχουν σκληρύνει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr