Υλικά
1,5 κιλό μπούτι κατσικάκι γάλακτος σε μερίδες
2 μέτρια κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
1 πράσο
2 καρότα μεγάλα
120 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
300 γραμμ. κριθαράκι μέτριο
2 κλωναράκια σέλερι
2 κλωναράκια θυμάρι
150 γραμμ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα 60 γραμμ. βούτυρο και, όταν πάρει θερμοκρασία, σοτάρετε το κατσικάκι για 5 λεπτά από όλες τις μεριές. Σβήνετε το κατσικάκι με 1 ½ λίτρο νερό ζεστό και προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, την δάφνη και το θυμάρι. Όταν το νερό κοχλάσει χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζετε το σέλερι σε κομμάτια, το πράσο (μόνο το λευκό του μέρος), τα καρότα και βράζετε το κατσικάκι για άλλη μισή ώρα. Τα λαχανικά τα βάζετε για μισή ώρα μόνο, δεν χρειάζεται παραπάνω. Βγάζετε το κατσικάκι από το ζουμί, το βάζετε σε μια πιατέλα και σουρώνετε τον ζωμό. Κρατάτε μόνο τον ζωμό, αν θέλετε μπορείτε να περάσετε και από το μούλτι τα λαχανικά.
Για κάθε κούπα κριθαράκι, θέλετε 2 κούπες από τον ζωμό. Βάζετε 600 ml από τον ζωμό στην κατσαρόλα για το κριθαράκι και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα τηγάνι βάζετε τα υπόλοιπα 60 γραμμ. βούτυρο και ζεσταίνετε καλά. «Περνάτε» το κριθαράκι ρίχνοντας το μέσα στο βούτυρο. Προσθέτετε το κριθαράκι και το κατσικάκι σε πιατέλα, τρίβετε την ξερή μυζήθρα και βάζετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr