Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Διαδικασία
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα, σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε. Όταν θα ξεκινήσει να κοχλάζει, βράζετε για 10 λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτετε τον χυμό από τα πορτοκάλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Σοτάρετε το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε το κουκουνάρι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε με μεγάλη προσοχή το κρύο σιρόπι στο σοταρισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Το βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και, όταν κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr