Yλικά
2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριες
2 καρότα
1/2 μπρόκολο
70 γραμμ. βουτυρο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Κρεμμυδάκι φρεσκο
Σουσάμι
Για τη μαρινάδα
100 ml σογια
100 ml κρασι λευκο
100 γραμμ. μέλι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 σκόρδο
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας. Βάζετε τα φιλέτα σολομού στην μαρινάδα και τα αφήνετε από μισή ώρα έως ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο, στραγγίζετε από την μαρινάδα και ακουμπάτε στην σχάρα του φούρνου τα φιλέτα και από κάτω ένα ταψάκι με νερό. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με 1 κουταλιά κρύο νερό.
Βάζετε την μαρινάδα σε ένα τηγάνι και, όταν πάρει βράση, δένετε με το κορν φλάουρ. Βγάζετε απ’τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε για να δέσει ωραία η σάλτσα σας και να πάρει ωραία σώμα. Τέλος βάζετε μέσα κρεμμυδάκι φρέσκο και σουσάμι. Σερβίρετε με λαχανικά ατμού, που τα έχετε κόψει σε κομμάτια και τα έχετε βράσει για 10 λεπτά. Τα βάζετε σε ένα μπόλ,αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 1 κουταλιά βούτυρο να αρωματιστούν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr