Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τορτίγιες με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σας έχει την τέλεια πρόταση για lunch box στο γραφείο: τορτίγιες με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι.

Υλικά

Για τη μαρινάδα

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
½ φλιτζ. πλήρες γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τη σάλτσα

4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Χύμος από 1 λεμόνι
Αλάτι χοντρό, κατά βούληση
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για το κοτόπουλο

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε καρέ
½ αγγούρι, κομμένο σε καρέ
1 χούφτα φύλλα πράσινης σαλάτας της αρεσκείας μας
2 τορτίγιες αλευριού

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα: Κόβετε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και μαρινάρετε για τουλάχιστον 2 ώρες έως και ολόκληρο το βράδυ.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιονέζα, το γάλα, το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και βάζετε στο ψυγείο.

Για το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και τη ρίγανη και μαγειρεύετε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του και να ροδίσει. Αφαιρείτε το σκόρδο από το τηγάνι.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 3 περίπου λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε. Ανακινείτε καλά το τηγάνι και συνεχίζετε να μαγειρεύετε, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο με τη σάλτσα, την ντομάτα και το αγγούρι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για επιπλέον γεύση. Απλώνετε τη σαλάτα της αρεσκείας σας στις τορτίγιες, μοιράζετε το μείγμα κοτόπουλου και τις τυλίγετε σε σφιχτό ρολά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανό κοτόπουλο με κρούστα μπαχαρικών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλου με πουρέ

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπέσιαλ μακαρονάδα με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Κλασικό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο μπούτι στη λαδόκολλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου