Στόχος της βραβευμένης καινοτόμου Ζυθοποιίας, είναι η παραγωγή premium ζύθων. Με μία σύγχρονη lager, που φέρει το όνομα Blue Monkey, εμπνευσμένο από την τοιχογραφία των κυανοπιθήκων του Ακρωτηρίου, η Ζυθοποιία έκανε τα πρώτα της βήματα στην αγορά και συνεχίζει έχοντας στο ενεργητικό της ήδη μια μεγάλη γκάμα από 22 διαφορετικές μπίρες draught και εμφιαλωμένες με την νέα σειρά Malt n’Marvel να κερδίζει συνεχώς περισσότερους ένθερμους θαυμαστές στο μπιρόφιλο κοινό.
Το στολίδι της Σαντορίνης, όπως αποκαλούν το νέο επισκέψιμο ζυθοποιείο οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού, ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά από την ίδρυσή του όταν δεσμεύτηκε να παράξει εξαιρετικές premium μπίρες σε ένα νησί χωρίς πόσιμους υδάτινους πόρους. Όταν το βασικό συστατικό μιας μπίρας είναι το νερό, σε ποσοστό 95%, όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να παραχθεί εξαιρετικής ποιότητας μπίρα σε ένα νησί χωρίς πόσιμο νερό.
«Η απάντηση είναι απλή», μας εξηγεί ο κύριος μέτοχος αυτής της τεράστιας επένδυσης, κος Μανώλης Χλωρίδης, τονίζοντας ότι «στην Ζυθοποιία ΦΤΕΛΟΣ συνυπάρχουν τεχνολογία και φύση για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Η υψηλή τεχνολογία της Αντίστροφης Ώσμωσης του νερού που έχουμε υιοθετήσει διασφαλίζει την ανώτερη ποιοτική εκδοχή της μπίρας μας με βάση τις αυστηρότερες διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Το εκσυγχρονισμένο χημείο καθώς και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων της ΦΤΕΛΟΣ δρουν συνδυαστικά με την παραγωγή την οποία διευθύνει ο ζυθοποιός Θοδωρής Μπίζιος. Προσθέτοντας επιλεγμένες πρώτες ύλες από όλη την Ευρώπη και μοναδικές κρυφές συνταγές ζυθοποίησης καταλήγουμε σε ένα άψογο τελικό προϊόν το οποίο κατακτά την θέση που του αρμόζει στην ελληνική αγορά.»
Η ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΦΤΕΛΟΣ είναι ένα εργοστάσιο περήφανο για το ελάχιστο οικολογικό του αποτύπωμα αλλά και ένας συναρπαστικός νέος προορισμός στη Σαντορίνη για τους λάτρεις της craft μπίρας και της γαστρονομίας. Στον μοντέρνο χώρο των 4.800 τ.μ., βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις, ένα θεματικό εστιατόριο μπίρας εσωτερικά το οποίο βλέπει την καρδιά της παραγωγής, ένα υπαίθριο θεματικό εστιατόριο στο roof-garden ανάμεσα στον βιοκλιματικό κήπο και ένα tapas bar στον περιβάλλοντα χώρο στην σκιά μιας κληματαριάς 160 ετών.
Η ζυθοποιία προσφέρει στους επισκέπτες της οργανωμένες ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις και μίνι σεμινάρια ζυθοποίησης καθώς και ζυθογευσίες σε συνδυασμό με γευσιγνωσίες σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας.
Επίσης φιλοξενεί διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα, μπάντες και djs rock, jazz, pop διοργανώνοντας events και parties οπότε αν βρεθείτε στο ηφαιστειακό νησί, θα ήταν μια καλή ιδέα να επισκεφθείτε τον χώρο για να διασκεδάσετε και να γευτείτε εξαιρετικές craft μπίρες και καλό φαγητό.