Υλικά
8 αυγά
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου
4 φέτες τραγανό ψωμί
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο και λίγη ρόκα για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Τα πασχαλινά κουλουράκια από τη Σμύρνη που πρέπει να φτιάξετε φέτος
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε με αναδευτήρα μέχρι να γίνουν λεία. Αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσουν.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Σε ένα τηγάνι λιώνετε 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέτετε τα ντοματίνια και αφήνετε μέχρι να αρχίσουν να τσιτσιρίζουν. Ρίχνετε 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου και μαγειρεύετε μέχρι να μειωθεί και να πήξει.
Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και ψήνετε στον φούρνο στο γκριλ. Μόλις ψηθεί το ψωμί, βάζετε από πάνω τα αυγά, τα ντοματίνια και ραντίζετε με τυχόν υπολείμματα κρέμας βαλσάμικου. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο και ρόκα.