Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Στραπατσάδα με ντοματίνια

H συνταγή της ημέρας: Στραπατσάδα με ντοματίνια

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά είναι η στραπατσάδα. Μόνο που σε αυτή την εκτέλεση, απογειώνεται με ντοματίνια.

Υλικά

8 αυγά
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου
4 φέτες τραγανό ψωμί
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο και λίγη ρόκα για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε με αναδευτήρα μέχρι να γίνουν λεία. Αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσουν.

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Σε ένα τηγάνι λιώνετε 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέτετε τα ντοματίνια και αφήνετε μέχρι να αρχίσουν να τσιτσιρίζουν. Ρίχνετε 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου και μαγειρεύετε μέχρι να μειωθεί και να πήξει.

Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και ψήνετε στον φούρνο στο γκριλ. Μόλις ψηθεί το ψωμί, βάζετε από πάνω τα αυγά, τα ντοματίνια και ραντίζετε με τυχόν υπολείμματα κρέμας βαλσάμικου. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο και ρόκα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αυγά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά benedict με σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Φωλιές αυγών σε ψωμάκι από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά γεμιστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Προσοχή στα αυγά: Αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

George Michaelides

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με κόκκινη σάλτσα και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου