ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει θεϊκά ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα.

Υλικά

12 ραβιόλια γεμιστά με τυρί
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζ. φρέσκο baby σπανάκι
¼ φλιτζ. φέτα, θρυμματισμένη

Για τη σάλτσα
1 ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
½ κρεμμύδι, τριμμένο
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και ρίχνετε τα ραβιόλια. Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για τη σάλτσα: Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές και αλατοπιπερώνετε.

Βράζετε και κατόπιν σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Αφαιρείτε από το τηγάνι, πασπαλίζετε με φέτα και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τρίχρωμα λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλα κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

Η συνταγή της ημέρας: Πέννες ογκρατέν με λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές, φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακό κοτόπουλο με πέτουρα

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική μακαρονόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη μακαρονάδα έτοιμη σε 10′

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Πόση ποσότητα ζυμαρικών πρέπει να τρώτε για να μην παχύνετε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου