Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει θεϊκά ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα.

Υλικά

12 ραβιόλια γεμιστά με τυρί
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζ. φρέσκο baby σπανάκι
¼ φλιτζ. φέτα, θρυμματισμένη

Για τη σάλτσα
1 ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
½ κρεμμύδι, τριμμένο
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και ρίχνετε τα ραβιόλια. Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για τη σάλτσα: Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές και αλατοπιπερώνετε.

Βράζετε και κατόπιν σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Αφαιρείτε από το τηγάνι, πασπαλίζετε με φέτα και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα φούρνου με τόνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές