Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Φριτάτα ή ομελέτα φούρνου με μπέικον

Newsroom eleftherostypos.gr

Χορταστική και πεντανόστιμη, αυτή η ομελέτα φούρνου με μπέικον θα ξετρελάνει τους πάντες στο σπίτι.

Yλικά

1 πλάκα βούτυρο ή μαργαρίνη
4 μεγάλα αυγά
1 κρεμμύδι
100 γραμμ. μπέικον
2 πιπεριές
½ ματσάκι μαϊντανός
50 γραμμ. παρμεζάνα
50 γραμμ. γάλα
½ κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Κόψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και κόψτε το μπέικον σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά να μην γίνει τραγανό.

Λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και περιχύστε με αυτό ένα μικρό ταψί. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Απλώστε το στο ταψί και ψήστε το για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες φούρνου τυλιχτές με μπέικον

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια γίγαντες στο φούρνο με μπέικον

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικές μπουκίτσες κοτομπέικον

Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ομελέτα με πατάτες