Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Για εκείνους που νηστεύουν, αλλά και για αυτούς που απλώς λατρεύουν τα μαμαδίστικα φαγητά, το μακαρονάκι με χταπόδι είναι γλύκισμα.

Υλικά

400 γραμμ. μακαρονάκι
1 χταπόδι (1-1½ κιλό) καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
1 ποτήρι λευκό κρασί
100 γραμμ. ελαιόλαδο
300 γραμμ. φρέσκες ντομάτες
100 γραμμ. λιαστή ντομάτα
30 γραμμ. σκόνη ντομάτας
Φρέσκος βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το χταπόδι και το τσιγαρίζετε. Αφήνετε να πιει τα υγρά του για περίπου 20 λεπτά και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τη φρέσκια ντομάτα και τη λιαστή ντομάτα.

Τσιγαρίζετε για 10-15 λεπτά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί για 10 λεπτά και το σκεπάζετε με νερό. Βράζετε σε σιγανή φωτιά για μία και παραπάνω ώρα.

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια, σουρώνετε και ρίχνετε λίγο από το νερό μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύετε και σερβίρετε με μπόλικο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια