Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Newsroom eleftherostypos.gr

Το τέλειο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι είναι το κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια δια χειρός Βασίλη Καλλίδη.

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 κρεμμύδια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 ποτήρι ντοματοπολτός
1 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Για τα μακαρόνια
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
300 γραμμ. μυζήθρα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε καλά σε μία φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Βγάζετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.

Βάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτετε το κονκασέ, τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας, το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει περίπου μία ώρα.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό με αλάτι. Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτετε τα μακαρόνια. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για 8 λεπτά. Βάζετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με αρκετή μυζήθρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με θυμάρι, μέλι και σάλτσα μουστάρδας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σταμναγκάθι αυγολέμονο

Η συνταγή της ημέρας: Stir fry με κοτόπουλο και λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ακατάλληλο μπιφτέκι κοτόπουλου

Λάμπρος Κατσαρός

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου