Υλικά
Για τη ζύμη του καλτσόνε
1350 γραμμ. αλεύρι σκληρό
750 ml. κρύο νερό
2,5 γραμμ. μαγιά
35 γραμμ. αλάτι
35 ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
50 γραμμ. μασκαρπόνε
200 γραμμ. μερέντα
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζετε στο κάδο του μίξερ το νερό με τη μαγιά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί, ρίχνετε το αλεύρι και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μπάλα. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι και το λάδι.
Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί, για μια ώρα περίπου, και στη συνέχεια ανοίγετε φύλλα στη διάσταση που επιθυμείτε, τα γεμίζετε με μασκαρπόνε και μερέντα, διπλώνετε και κλείνετε καλά τις άκρες.
Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 5-6 λεπτά. Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.