Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζ. χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές
1½ φλιτζ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
Αλάτι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το τυρί, τις ελιές και το βασιλικό.
Ζυμώνετε, ρίχνοντας σταδιακά το νερό, και ενώ ζυμώνετε, προσθέτετε σταδιακά το νερό. Μόλις σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Κόβετε τη ζύμη σε δίσκους και δίνετε σχήμα στα μπισκότα. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζετε τα μπισκότα στη σειρά. Προθερμαίνετε το φούρνο. Βάζετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.