Υλικά
350-400 γραμμ. φύλλο κανταΐφι
400 γραμμ. κασέρι τριμμένο
200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 αβγά
150-200 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγετε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφετε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα ¾ περίπου από το φύλλο. Σκορπάτε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα πάνω από τα φύλλα.
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Σκεπάζετε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνετε με λίγο ακόμα λιωμένο βούτυρο. Σπάτε τα αβγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτετε το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της.