Υλικά – Σουφλέ με γαλοπούλα που περίσσεψε
- 500 γρ. πέννες
- 60 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. γαλοπούλα ( ή όση σου περίσσεψε)
- 2 κρόκους αυγών
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.τ.γ πάπρικα
- 1 κ.τ.σ σχινόπρασο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, την παρμεζάνα, το σοταρισμένο μπέικον, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε τις πέννες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το μείγμα με τις πέννες και από πάνω σκεπάζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά, στον αέρα. Για να κάνει ωραία κρούστα, ψήνουμε άλλα 4 λεπτά στο γκρίλ του φούρνου.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχινόπρασο και λίγη πάπρικα. Σερβίρουμε ιδανικά όσο το φαγητό είναι ζεστό!
Αν θέλετε κι άλλες προτάσεις για τα left overs, μπορείτε να βάλετε τη γαλοπούλα σε ομελέτα, σε πίτες, ή ακόμη και σε μία σπέσιαλ μακαρονάδα….. Διαφορετικά, βάλτε ό,τι περίσσεψε στην κατάψυξη για κάποια άλλη φορά. Φυσικά, δεν πετάμε τίποτα αφού μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα πράγματα και συνταγές που θα λατρέψουν όλοι!
Ειδήσεις σήμερα
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Οι υπέροχες γωνιές στο σαλόνι τους
Πριγκίπισσα Σαρλίν – πρίγκιπας Αλβέρτος: Σπάνιο βίντεο μέσα από το μεγαλοπρεπές παλάτι
Μέλπω Ζαρόκωστα: Μιλά, για πρώτη φορά, μέσα από το γηροκομείο