Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
2 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
Για τη γέμιση
1 φλιτζ. αμύγδαλα λευκά ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
½ φλιτζ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
3½ φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. γλυκόζη
1 ξύλο κανέλα
Για το σερβίρισμα
½ φλιτζ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε. Ξύνετε το κανταΐφι και το χωρίζετε σε 32 λωρίδες. Παίρνετε 1 κουταλιά γέμιση και τη βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας, τυλίγετε προς την άλλη άκρη διπλώνοντας και τις πλευρές προς τα μέσα ώστε να έχετε μια πεπλατυσμένη μπάλα.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες κανταϊφιού. Αραδιάζετε τα φτιαγμένα κανταϊφάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το βούτυρο, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ώστε να βουτυρωθούν καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
Μόλις ψηθούν τα κανταϊφάκια τα περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και τα αφήνετε να κρυώσουν. Πασπαλίζετε με το φιστίκι και σερβίρετε.