Υλικά – σοκολατόπιτα
125 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
4 αυγά
100 γρ. βούτυρο τύπου μαργαρίνη
1 φλιτζ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. κακάο, συν λίγο για το ταψί
1 κ.σ. κονιάκ
Για το γλάσο
125 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml γάλα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνουμε και το κονιάκ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ταψί 25 εκ. περίπου και απλώνουμε μέσα το μείγμα από το μπολ του μίξερ. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη μπήγοντας στη σοκολατόπιτα τη λάμα από ένα μαχαιράκι. Αν βγει στεγνή, η σοκολατόπιτα μας είναι ψημένη. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Για το γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ρίχνουμε το βραστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Γλασάρουμε με το ζεστό γλάσο τη σοκολατόπιτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Όταν κρυώσει και έχει στερεοποιηθεί το γλάσο την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Αυτά είναι τα 4 τυχερά ζώδια της εβδομάδας
Όλγα Κεφαλογιάννη: Σπάει τη σιωπή της για πρώτη φορά – Μιλά για το διαζύγιό της από τον Μίνωα Μάτσα