Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ψάρι με λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Ψάρι με λαχανικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Το ψάρι είναι ένα από τα αγαθά της μεσογειακής διατροφής που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σας.

Υλικά

300 γραμμ. φιλέτο ψαριού (μυλοκόπι, σφυρίδα, πέρκα, μπακαλιάρος κ.λπ.)
½ φινόκιο σε φέτες
4-5 φέτες κολοκυθιού
3 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ζεματισμένο (για 15 δευτερόλεπτα) σταμναγκάθι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
3-4 φύλλα δυόσμου
1 κλωναράκι θυμάρι
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
½ σφηνάκι χυμό λεμόνι
Λίγη κάπαρη
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια λαδόκολλα τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε στρώσεις. Τα αλατοπιπερώνετε. Πάνω από αυτά τοποθετείτε το φιλέτο ψαριού αφού πρώτα το έχετε αλατοπιπερώσει.

Προσθέτετε το θυμάρι, το δυόσμο, την κάπαρη, περιβρέχετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το κρασί. Κλείνετε τη λαδόκολλα κάνοντας φάκελο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ψαρόσουπα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Γαλλία: Τέλος οι πλαστικές συσκευασίες από την 1η Ιανουαρίου για φρούτα και λαχανικά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γερμανία: Τα φρούτα και τα λαχανικά γίνονται είδη πολυτελείας για τους φτωχούς

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Λαχανικά για τα παιδιά: Γιατί πρέπει να γίνουν συνήθεια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Οι υψηλές θερμοκρασίες φέρνουν αφυδάτωση – Τι να προσέξετε

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με πιπεριές και ντομάτα

Φάτε φρούτα και λαχανικά – Σας κάνουν χαρούμενους

«Γκάζωσαν» οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών – Τα στοιχεία