Προχωρήσαµε όµως και σε µία νέα καινοτοµία για αυτούς που θέλουν να γευτούν κάτι καλό αλλά στα γρήγορα. Ετσι ενώσαµε δύο διαφορετικές προτάσεις που άλλη φορά «έπαιζαν» σε χωριστά αφιερώµατα, µε σκοπό και να σας έρθει φθηνότερα η έξοδος, αλλά και να απολαύσετε γεύση σε συνδυασµό µε την ποιότητα.
ΕΔΕΜ
ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ χρονιά το ρεστοράν «Εδέµ» του Παλαιού Φαλήρου τιµάται από τη στήλη µας στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων για το 2017. Βλέπετε, η προνοµιούχα θέση, το καλό φαγητό, το άριστο σέρβις και η ιστορία 100 ετών που το συνοδεύει, δεν µπορούν να αγνοηθούν, αφού η περιοχή, η στάση και η παραλία αντλούν από αυτό το όνοµά τους. Οσο για τις γεύσεις, σίγουρα αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της όλης επιτυχηµένης πορείας. Να πάτε.
– Ποσειδώνος 74, Παλαιό Φάληρο. Τηλ.: 2109820015.
ΑΜΜΟΣ
ΣΤΗ ∆ΑΝΤΕΛΕΝΙΑ αµµουδιά στο Αυλάκι, µπροστά στη θάλασσα, σε περιβάλλον που θυµίζει ελληνικό νησί. Πρόκειται για το µουσικό θαλασσοµεζεδοπωλείο «Αµµος» του Πόρτο Ράφτη, όπου οι θαλασσινοί µεζέδες έχουν την τιµητι- κή τους. Απολαύστε το µπανάκι σας µε ζωντανή µουσική στο αίθριο και την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Ενδείκνυται τόσο για βραδινές όσο και για µεσηµεριανές εκδηλώσεις, µε µενού και τιµές που ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς. Στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017.
– Αγ. Μαρίνας 52, Αυλάκι-Πόρτο Ράφτη. Τηλ.: 2299084550, 2299075212.
ΑΡΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟ∆ΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΠΟ την καταπράσινη και πανέµορφη Βαρυµπόµπη µάς έρχεται η ταβέρνα «Αρης» που φηµίζεται για το καλό της κρέας και τις λογικές τιµές. Καθίστε στην όµορφη βεράντα της µέσα στα πεύκα και αφεθείτε στις µοναδικές γεύσεις που σερβίρει. Εδώ το κοκορέτσι, τα παϊδάκια, το κοντοσούβλι και γενικότερα τα ολόφρεσκα κρέατα και πολλές ακόµη πικάντικες σπεσιαλιτέ έχουν την τιµητική τους. Για άλλη µία χρονιά στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017. Λεωφ. Τατοΐου 249 και Τσινάβαλου 2, Αχαρνές. Τηλ.: 2108169647.
ΕΡΑΤΩ
ΕΝΑ από τα καλύτερα ρεστοράν της Αττικής έχουµε εδώ, που σίγουρα έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Χαλάνδρι και όχι µόνο. Εδώ οι ασυναγώνιστες σπεσιαλιτέ από ολόκληρη τη Μεσόγειο θα σας µείνουν αξέχαστες. Και µην ξεχνάτε ότι τις Παρασκευές και τα Σάββατα µπορείτε να περάσετε µία αξέχαστη βραδιά στις νότες του πιάνου και να τραγουδήσετε σαν µία παρέα όλοι µαζί. Αξια και στα Καλοκαιρινά Χρυσά Bραβεία Γεύσεων 2017. Βάρναλη 7, Χαλάνδρι. Τηλ.: 2106831864.
ΣΕΣΟΥΛΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
ΣΕ ∆ΥΟ διαφορετικές περιοχές της Αθήνας, στον Αλιµο και το Π. Φάληρο, το «Σέσουλα Καλαµάκι» γράφει τη δική του γευστική ιστορία και όχι άδικα, αφού κρατάει πραγµατικά σκήπτρα της γεύσης και στις δύο συγκεκριµένες περιοχές. Το προτείνουµε λοιπόν ως µία πολύ καλή λύση για έξοδο και το συµπεριλαµβάνουµε άνετα και στα Βραβεία της Χρυσής Σούβλας 2017. Λ. Ελευθερίας 22, Αλιµος. Τηλ.: 2109826100. Αχιλλέως 119, Παλ. Φάληρο. Τηλ.: 2109814000
ΣΟΥΡΛΗΣ
ΜΙΑ ΠΟΛΥ καλή επιλο- γή από τη ∆υτική Αττική αποτελεί η «Σουβλακε- ρί Σουρλής». Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μέµου, που αποτελεί και το κέντρο έλξης της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής. Εδώ τα εκλε- κτά κρέατα και τα αγνά υλικά αποτελούν αυστηρή προϋ- πόθεση της επιχείρησης κι έτσι ο «Σουρλής» γράφει τη δική του γευστική ιστορία. Μία ακόµη επιλογή µας στα Βραβεία της Χρυσής Σούβλας 2017. Ποσειδώνος 39 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, πλατεία Μέµου, Κορυδαλλός. Τηλ.: 2104942088.
ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ
ΤΟ «ΤΡΙΓΩΝΟ» αποτελεί µία ακόµη επιλογή µας για τα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017 και µία από τις κορυφαίες επιλογές για καλό κρέας. Βρίσκεται στο γραφικό χωριουδάκι των Καλυβίων και µη φανταστείτε ότι θα µπλέξετε σε στενά και δαιδαλώδεις κοπιαστικές διαδροµές. Βγαίνοντας από την Αττική οδό, προς Μαρκόπουλο, απλά ακολουθείτε τις πινακίδες που αναφέρουν Καλύβια και το βρίσκετε µπροστά σας, σε µία πραγµατικά γραφική πλατεία πνιγµένο στο πράσινο. Αθηνών 36, Καλύβια Αττικής. Τηλ.: 2299048540.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ µεν στην πολύβουη Κυψέλη, αλλά ταυτόχρονα στο καλύτερο σηµείο της, δηλαδή στην καταπράσινη πλατεία Αγ. Γεωργίου µε τα τραπεζάκια ακροβολισµένα στη δροσιά των δένδρων. Εδώ η ποιότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση, γι’ αυτό και ο «∆ιόνυσος» έχει δηµιουργήσει τη φήµη του πιο νόστιµου γύρου της Αττικής, και δεν είναι τυχαίο ότι συχνά µπορείς στους θαµώνες του να διακρίνεις γνωστούς καλοφαγάδες. Μία πολύ καλή πρόταση εξόδου για τα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017. Ιθάκης 9-12, Κυψέλη. Τηλ.: 2108211369.
ΤΟ ΑΜΜΟΥΔΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ µας πρόταση έρχεται από τη µαγική Αρτέµιδα (Λούτσα). Βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στο κύµα και σερβίρει από ψαράκι µέχρι λαχταριστούς πικάντικους µεζέδες, που εάν τους συνοδέψετε µε ουζάκι ή κάποιο καλό κρασί, θα περάσετε σίγουρα µία αξέχαστη βραδιά. Λογικές τιµές, ποιοτικά υλικά και κα- λοµαγειρεµένα εδέσµατα σας περιµένουν να τα απολαύσετε. Το προτείνουµε για δεύτερη χρονιά στα Καλοκαιρινά Χρυσά Bραβεία Γεύσεων 2017. 25ης Μαρτίου 4, Αρτέµιδα (Αγ. Νικόλαος). Τηλ.: 2294025817.
Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στην κυριολεξία µέσα στο πράσινο, αφού στη σκιά του, εκτός από τον Πλάτανο που έδωσε το όνοµά του, τα τραπεζάκια του απλώνονται κάτω από µία συστοιχία δένδρων. Εδώ η ποιότητα έχει την τιµητική της, αφού ως οικογενειακή επιχείρηση που είναι, οι προδιαγραφές που τη διέπουν είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Γι’ αυτό και οι δηµιουργοί του παινεύονται και όχι άδικα για το καλύτερο κεµπάπ της πόλης. Αξια στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βρα- βεία Γεύσεων 2017. Λεωφ. ∆ηµοκρατίας 69, Μελίσσια. Τηλ.: 2108043838.
Ο ΦΑΡΟΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ µας πρόταση έρχεται από την Ανω Γλυφάδα. Πρόκειται για τον «Φάρο», ένα γραφικό ουζερί όπου µπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικούς θαλασσινούς ψαροµεζέδες. Εµείς, τιµώντας την ποιότητα και την αυστηρή επιλογή των εδεσµάτων που σερβίρει, το επιλέξαµε για µία ακόµη χρονιά στα Καλοκαιρινά Χρυσά Bραβεία Γεύσεων 2017. Το προτείνουµε ανεπιφύλακτα. Ανθέων 31 και Αρετής, Ανω Γλυφάδα. Τηλ.: 2109640389
ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, µία εξαιρετική θέα µε την παραλία της Αθήνας στο… πιάτο αρκεί να προωθήσει µία ταβέρνα; Ελα όµως που το «Μαντρί» δεν είναι µόνο µία θέα. Εδώ η γεύση και η ποιότητα παίζουν βασικό ρόλο στην κουλτούρα αυτής της εξαιρετικής οι- κογενειακής ταβέρνας, αφού τα κρέατα έρχονται κατευθείαν από τον παραγωγό και κάνουν το «Μαντρί» πραγµατικά να ξε- χωρίζει. Στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017, λοιπόν. Βαρδουσίων 29, Ανω Γλυφάδα. Τηλ.: 2109623071.
ΤΟ ΠΡΟΔΟΡΠΙΟΝ
ΠΟΙΟΣ θα περίµενε ότι από το κέντρο της Αθήνας και µάλιστα από την Ακαδηµίας, γύρω από το τέρµα πολλών γραµµών αστικών συγκοινωνιών, θα άνθιζε ένα… «γευστικό λουλούδι»; Πρόκειται για το «Προδόρπιον», ένα ιδιαίτερο σου- βλατζίδικο, αφού κάθε µέρα θα δεις ουρές να περιµένουν υποµονετικά για ένα «τυλιχτό». Αλλωστε, και στα τραπεζάκια µέσα και έξω θα πρέπει να µοχθήσεις µε υποµονή ώστε να αδειάσει κάποιο. Κορυφαία επιλογή στη Χρυσή Σούβλα 2017. Ακαδηµίας 52, Αθήνα. Τηλ.: 2103630400.
ΤΟ ΡΑΒΑΪΣΙ
ΜΙΑ όµορφη γραφική ψησταριά από την περιοχή του Ζωγράφου ξεχωρίσαµε για δεύτερη χρονιά µέσα από τις προτάσεις µας. Πρόκειται για το «Ραβαΐσι», που επαναπροτείνουµε και στα Βραβεία της Χρυσής Σούβλας 2017, αφού η ποιότητα των γεύσεων που σερβίρει και οι αυστηρές προδιαγραφές επιλογής κρεάτων το τοποθετούν άνετα στην κορυφή της γευστικής αλυσίδας. Αλλωστε «Ραβαΐσι σηµαίνει παράδοση» και, όπως φαίνεται, την τιµά µε το παραπάνω. Να πάτε. Παπαδιαµαντοπούλου 38, Ζωγράφου. Τηλ.: 2107700160-5.
EXPRESS
Ε∆Ω προτεραιότητα έχει η γεύση και όχι η διακόσµηση και τα εντυπωσιακά ντεκόρ. Ετσι το «Express» κατάφερε να ξεχωρίσει για την ποιότητα των εδεσµάτων που σερβίρει και όχι για το ξεχωριστό του ντιζάιν, αφού το «πακέτο για το σπίτι» αποτελεί άµεση δική του προτεραιότητα. Εµείς το επιλέξαµε στα Βραβεία Χρυσής Σούβλας 2017 για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά και πιστεύουµε ότι άξια µετέχει σε αυτά. www.express-1.gr ∆ρυόπων 3, Ανω Πετράλωνα. Τηλ.: 2103466166.
ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΝ
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ πολύ κοντά στο «Υγεία» και σας περιµένει στην όµορφη µονοκατοικία του κάτω από τον ίσκιο των δένδρων να σας ξεναγήσει γευστικά έτσι όπως µόνο αυτό ξέρει. ∆οκιµάστε ό,τι κρεατικό τραβάει η ψυχή σας ψηµένο στη σχάρα και να είστε σίγουροι ότι θα φύγετε χορτάτοι και µε γεµάτο πορτοφόλι λόγω των προσεγµένων τιµών και της καλής ποιότητας των κρεάτων που σερβίρει. Στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017. Ερ. Σταυρού 23, Μαρούσι (έναντι «Υγεία»). Τηλ.: 2106855556.
www.exodostime.gr
Από τον Αλέξανδρο Τριβόλη
Επιµέλεια: Γιάννα Γεωργούλα,
e-mail: [email protected]