Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
500 γραμμ. κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
200 γραμμ. μύδια
300 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι & πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Διαδικασία
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε με το κρεμμυδάκι το κριθαράκι για να νοστιμίσει. Προσθέτετε τα θαλασσινά (αφού έχετε βράσει τα μύδια για να ανοίξουν) και σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί βάζετε τα καρυκεύματα, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί ελαφρώς το φαγητό. Σιγοβράζετε και ανακατεύετε συχνά. Όταν δέσει η σάλτσα και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, σβήνετε.