Η είδηση αυτή έρχεται μια εποχή κατά την οποία οι παρασκευαστές των εμβολίων κατά της covid-19 προειδοποιούν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα χρειάζεται να κάνει επαναληπτικά εμβόλια ή νέα εμβόλια για να αντιμετωπίσει τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, αν και κάποιοι επιστήμονες έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το αν θα είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο.
Η εφημέρίδα επικαλείται ένα πρόσωπο που έχει γνώση των αποτελεσμάτων της έρευνας, το οποίο δήλωσε ότι αυτή έδειξε πως η αντίδραση των αντισωμάτων όσων έλαβαν επαναληπτική δόση του AstraZeneca κατά της covid-19 ήταν “αρκετά ισχυρή απέναντι σε οποιοδήποτε παραλλαγμένο στέλεχος” και καθησύχασε τις ανησυχίες ότι τα εμβόλια με αδενοϊό δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από μία φορά.
Το εμβόλιο χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία με μια τροποποιημένη εκδοχή των αδενοϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ως μεταφορείς πληροφοριών στα ανθρώπινα κύτταρα. Ο τρόπος που λειτουργούν έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των επιστημόνων ότι αυτού του είδους τα εμβόλια ενδέχεται να χάσουν την ισχύ τους, αν ο εμβολιασμός χρειαστεί να γίνεται κάθε χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίζονται νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού.
Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: 6 διασωληνώσεις και 14 θάνατοι - Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης
Σύμφωνα με τους Financial Times, προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Κορωνοϊός: Σχέδια για τοπικά lockdown αν καταγραφούν εξάρσεις
- Γλυκά Νερά: Ψάχνουν στον Γεωργιανό την άκρη στο κουβάρι
- Τι αλλάζει στις προσωρινές συντάξεις – Ποιοι παίρνουν αύξηση – Τι ισχύει για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες
- Self test στα σχολεία: Από σήμερα θα δίνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
- Τα SMS καίνε τον Παππά ως «μαέστρο» του ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter