Η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι χωρίς την πραγματοποίηση εμβολιασμών, δύσκολα θα αποκτηθεί η λεγόμενη ανοσία αγέλης. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα της νόσου Covid-19 πιθανώς δεν αναπτύσσουν μακρόχρονα αντισώματα με φυσικό τρόπο.
Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Τονγκτζί του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουατζόνγκ της Γουχάν, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open» πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ αντισωμάτων σε 35.040 άτομα άνω των 18 ετών μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.
Κανένας συμμετέχων δεν είχε μόνο αντισώματα IgΜ, ενώ το 3,2% είχαν αντισώματα IgG. Μόνο το 0,7% είχαν και τα δύο είδη αντισωμάτων. Το 3,9% είχαν το ένα από τα δύο είδη αντισωμάτων, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στους κατοίκους των αστικών περιοχών (4,4%) έναντι των προαστίων και της πέριξ επαρχίας (2,9%). Περισσότερες γυναίκες είχαν αντισώματα (4,4%) έναντι των ανδρών (3,3%), ενώ το ποσοστό αντισωμάτων αυξανόταν με την ηλικία και στα άτομα άνω των 60 ετών έφθανε το 9,2%.
Οι ερευνητές επίσης ανέφεραν ότι, όπως φαίνεται και από το ποσοστό των κατοίκων με αντισώματα, ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα διαγνωσμένα μέσω μοριακών τεστ.
ΕΟΔΥ: 547 νέες εισαγωγές με covid-19, 16 νέες διασωληνώσεις, 17 θάνατοι
Αναδρομικά: Τα 10 SOS για τα ταμεία – Ποιοι και πόσο πληρώνονται ανά ταμείο [πίνακες & παραδείγματα]
Κορωνοϊός: Οι δρόμοι αδειάζουν, τα νοσοκομεία γεμίζουν – Ενα βήμα από το lockdown οι Σέρρες
Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία πλησιάζει την Ελλάδα – Κίνδυνος για πλημμύρες ακόμη και στην Αττική
Θεσσαλονίκη: Μάσκα ούτε για δείγμα ανάμεσα στους ιερείς στη Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο
Ατελείωτος ο τούρκικος… χαβάς και οι Ευρωπαίοι απλά ψελλίζουν… καταδίκες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr