Ελεύθερος Τύπος
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η κλειστή λέσχη Bohemian Grove, ο όρκος της σιωπής και η θεωρίες συνωμοσίας

Η κλειστή λέσχη Bohemian Grove, ο όρκος της σιωπής και η θεωρίες συνωμοσίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Κάθε καλοκαίρι, οι ισχυρότεροι και πλουσιότεροι άνδρες του κόσμου συγκεντρώνονται στην καρδιά ενός δάσους στο Μonte Rio της Καλιφόρνια.

Είναι τα μέλη του Bohemian Grove, της μυστικής οργάνωσης στην οποία συμμετέχουν εξέχοντες πολιτικοί και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, με πυρήνα τους ισχυρούς της ρεπουμπλικανικής Αμερικής.

Η ακριβής δραστηριότητα τους μέσα στο δρυμό όπου κατασκηνώνουν για δύο εβδομάδες, παραμένει τυλιγμένη σε ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα πέπλα μυστικότητας και φημολογίας που έχουν παραχθεί τις τελευταίες δεκαετίες από τη μηχανή ύφανσης θεωριών συνωμοσίας που είναι η αμερικανική ποπ κουλτούρα.

Οι πρόεδροι Ronald Reagan και Richard Nixon ήταν και οι δύο μέλη

Μυστικές αποφάσεις και συμφωνίες που καθορίζουν το μέλλον του πλανήτη ολόκληρου συνάπτονται κάτω από τα πανύψηλα δέντρα του διαβόητου δρυμού, σύμφωνα με τον αστικό θρύλο, ο οποίος δεν είναι και τελείως δίχως βάσεις, αφού όλοι οι ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1923 και τούδε, υπήρξαν μέλη του Bohemian Grove – συμπεριλαμβανομένων των Eisenhower, Nixon και Reagan, καθώς και μέλη της οικογένειας Bush, που συμμετέχει δυναμικά μέχρι σήμερα. Κάτω από τις σεκόγιες του δρυμού, έχουν συναφθεί κατά καιρούς σημαντικές πολιτικές και επιχειρηματικές συμφωνίες, από τότε που ιδρύθηκε η λέσχη στα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι το μέρος όπου οι θεωρίες συνομωσίας γίνονται πραγματικότητα και ταυτόχρονα είναι μια κατασκήνωση στην καρδιά ενός δάσους, όπου οι ισχυροί αυτού του κόσμου έρχονται σε επαφή με την χαμένη παιδικότητα τους, ελεύθεροι να σπάσουν όλους τους κανόνες.

Οι μόνοι ωστόσο που γνωρίζουν με ακρίβεια το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, είναι τα μέλη της λέσχης. Κι όπως είναι λογικό, δεν μοιράζονται εύκολα τα μυστικά τους.

Διαβάστε την συνέχεια στο perpetual.gr

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]