Υπό το πρίσμα αυτό, είναι πραγματικά ακατανόητη η αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της απόφασης της κυβέρνησης να επεκτείνει την κατασκευή φράκτη που θα θωρακίζει τα σύνορά μας στον Εβρο.
Ολοι θυμόμαστε την ασύμμετρη απόπειρα εισβολής που επιχειρήθηκε από χιλιάδες μετανάστες στην περιοχή του Εβρου τον Μάρτιο του 2020, αλλά και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, με πιο πρόσφατη υπόθεση την περίπτωση του υποτιθέμενου θανάτου μικρού κοριτσιού σε νησίδα του ποταμού.
Η θωράκιση των συνόρων μας, χερσαίων και θαλάσσιων, αποτελεί απαράβατο όρο για την ασφάλεια όλων και κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται προς αυτή την κατεύθυνση είναι προς όφελος της χώρας.
Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό εγκυμονούν κινδύνους, είδαμε την πίεση που δέχθηκε η Ελλάδα την περίοδο 2015-2018, όταν οι παγκόσμιες μεταναστευτικές ροές περνούσαν από τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.
Στοίχημα η σύγκλιση με την Ευρώπη
Τώρα διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην επέκταση του φράκτη, ενώ η ηγεσία του δεν έχει ζητήσει καν μία συγγνώμη για τα μυθεύματα που είχε υιοθετήσει σχετικά με τον δήθεν «θάνατο» της 5χρονης στο επεισόδιο του περασμένου Αυγούστου.
Ταυτόχρονα είναι τουλάχιστον υποκριτική η στάση ορισμένων κύκλων στις Βρυξέλλες που πιστεύουν ότι η φύλαξη των συνόρων είναι μία απλή υπόθεση, όταν το βάρος πέφτει στις χώρες υποδοχής.
Ο φράκτης στον Εβρο είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια και ορθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε ότι η κατασκευή του θα γίνει, ακόμα κι αν δεν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.
Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γραμμή ότι δεν υπάρχουν «θαλάσσια σύνορα» και ότι στον Εβρο τα «αστυνομικά μέτρα» δεν λύνουν το πρόβλημα.
Οι διαφορές θα αξιολογηθούν από τους ψηφοφόρους στις κάλπες του Μαΐου.