Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι αυξήσεις των μισθών θα έλθουν όχι με διαταγή του κράτους, αλλά νομοτελειακά κατ’ απαίτηση της ίδιας της αγοράς και των συνθηκών που δημιουργεί η αναφερόμενη στην έκθεση στενότητα της αγοράς εργασίας, δηλαδή η έλλειψη εργαζομένων όχι μόνον για τις θέσεις υψηλής εξειδίκευσης, αλλά και για της μεσαίας, ακόμα και χαμηλής ειδίκευσης.
Μάλιστα είναι ενδιαφέρον ότι η πρόβλεψη της ΤτΕ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον μέσο μισθό ίσως και πιο πάνω από τα επίπεδα των 1.500 ευρώ, που έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση έως το τέλος της τετραετίας, ενώ είναι βέβαιο ότι και ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί πάνω από το στόχο των 950 ευρώ την άνοιξη του 2027.
Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ενισχύοντας έτσι τα χαμηλότερα εισοδήματα, ωστόσο το γεγονός ότι αρχίζουν να γίνονται καλύτεροι οι μισθοί γενικότερα είναι και μια απάντηση για τον επαναπατρισμό των νέων από το εξωτερικό και παράλληλα στήριξη της μεσαίας τάξης, η οποία επλήγη βαρύτατα κατά την περίοδο των Μνημονίων.
Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει, βεβαίως, και σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις, αλλά χρειάζεται ενίσχυση των εισοδημάτων, ιδιαίτερα στις οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και τις αυξημένες ανάγκες τους. Εχουν γίνει τεράστια βήματα, η χώρα έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά για τα καλά και πλέον, πέρα από τους αριθμούς, πρέπει να περάσει η ανάπτυξη και στην πραγματική οικονομία.