Η μάρτυρας είχε εξετάσει το κοριτσάκι στα εξωτερικά ιατρεία του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπου η μητέρα και κατηγορούμενη για το θάνατό του, Ρούλα Πισπιρίγκου, το είχε μεταφέρει περιγράφοντας στους γιατρούς επεισόδιο σπασμών που εκδήλωσε η μικρή.
Η ειδικευόμενη γιατρός, αφού τόνισε πως το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα όπως η ίδια διαπίστωσε από τις εξετάσεις που του έκανε, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, πολλές εκ των οποίων κατέτειναν στο ότι το κοριτσάκι είχε καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο οι γιατροί αμέλησαν να ερευνήσουν γι’ αυτό και υπέστη την ανακοπή.
«Αν είχε κάποια καρδιακή νόσο το παιδί και εμείς το χάσαμε, θα έπρεπε να βρεθεί μετά» είτε η μάρτυρας με τον κ. Κούγια να την ρωτά στη συνέχεια αν γνωρίζει την ουσία κεταμίνη.
«Δεν έχουμε στην κλινική μας κεταμίνη. Δεν το χρησιμοποιούμε αυτό το φάρμακο οι παιδίατροι, δεν το ξέρω καν το φάρμακο, δεν γνωρίζω αν το χρησιμοποιούν οι αναισθησιολόγοι», είπε η κ. Κελεσίδου η οποία στην αρχή της κατάθεσής της περιέγραψε την πρώτη της «συνάντηση» με τη μικρή Τζωρζτίνα και τη μητέρα της στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.
Πρόεδρος: Τι σας είπε η μητέρα;
Μάρτυρας: Η μαμά είπε ότι τα χειλάκια της είχαν γίνει πιο μπλε και ότι κουνούσε τα χεράκια της και ότι πιο πριν της είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.
Πρόεδρος: Πώς ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;
Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη.
Αναφερόμενη στη μικρή Τζωρτζίνα την οποία εξέτασε στα εξωτερικά ιατρεία η μάρτυρας είπε: «Ήταν καλή η πίεσή της. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε πού βρισκόταν».
Πρόεδρος: Στις 10 Απριλίου λέτε ότι ειδοποιηθήκατε για σιελόρροια και βήχα…
Μάρτυρας: …Αυτά τα συμπτώματα είναι μη ειδικά. Το παιδί δεν είχε ταχυκαρδία, δεν είχε αρρυθμία, δεν άκουσα ακροαστικά ευρήματα. Είχαμε επικοινωνήσει με την κυρία Καρατζά επειδή το είχε εξετάσει το παιδάκι ημέρες πριν και δεν είχε κάτι.
Πρόεδρος: Τι σας είχε πει η μητέρα για οικογενειακό ιστορικό;
Μάρτυρας: …Μου είχε κάνει εντύπωση που μου είχε αναφέρει ότι είχε νοσηλευτεί και ότι έλαβε αντιεπιληπτική αγωγή.
Στη συνέχεια τη μάρτυρα εξέτασε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Αλ. Κούγιας: Το επιχείρημα που λέτε όλοι οι ιατροί του Καραμανδάνειου ότι επικοινωνήσατε με την κυρία Καρατζά, σε τι οφείλεται;
Μάρτυρας: Εμένα αυτό που μου ανέφεραν.
Αλ. Κούγιας: Ποιος επικοινώνησε;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.
Αλ. Κούγιας: Δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πώς ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;
Μάρτυρας: Συζήτηση έγινε. Ιατρικού περιεχομένου επιστημονική. Μας προβλημάτισε πως το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.
Υπόθεση Πισπιρίγκου: Δεκτό το αίτημα Κούγια για κλήτευση της παιδιάτρου Αγγελικής Καρατζά
Tο δικαστήριο ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Κούγια και να κλητεύσει την παιδίατρο-αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Αγγελική Καρατζά προκειμένου να καταθέσει στη δίκη. Η απόφαση δικαστών και ενόρκων ήταν ομόφωνη, όπως ομόφωνη ήταν και η απόφαση της έδρας να κάνει δεκτό το αίτημα της πλευράς της κατηγορουμένης ως προς την χρήση της κατάθεσής της κ. Καρατζά (για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη Μαλένας και Ίριδας), από την οποία προκύπτει, σύμφωνα με την υπεράσπιση, ότι οι γιατροί του Καραμανδάνειου επικοινώνησαν μετά τον θάνατο του παιδιού μαζί της και όχι πριν, όπως κατέθεσαν στη δίκη. «Είναι θέμα που άπτεται των αποδείξεων και έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης», ανέφερε η πρόεδρος ανακοινώνοντας την απόφαση.
Επιπλέον ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου με την έναρξη της δίκης ανέφερε πως η κατηγορουμένη υποβάλλει μήνυση στους γιατρούς του Καραμανδάνειου για σωματική βλάβη εξ αμελείας σχετικά με την ανακοπή που υπέστη το παιδί αλλά και για ψευδή κατάθεση και ψευδή βεβαίωση. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια οι γιατροί του Καραμανδάνειου συνεννοήθηκαν για να καλύψουν δικό τους ιατρικό λάθος που είχε ως αποτέλεσμα την ανακοπή που υπέστη η 9χρονη, ενώ ποτέ δεν επικοινώνησαν πριν τον θάνατο του παιδιού με την κ. Καρατζά αλλά μετά το θάνατο του κοριτσιού.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.