Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τα καθημερινά φαινόμενα βίας, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσληψη προσωπικού ενώ εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά τους καθώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βιαότητας που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα.
Όπως καταγγέλλει εργαζόμενη, τα φαινόμενα βίας -σε κάθε μορφή- φαίνεται πως αποτελούν καθημερινότητα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ανά βάρδια αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για 15 ασθενείς.
«Οι περισσότερες εργαζόμενες είμαστε γυναίκες. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μη ξέρουμε αν θα γυρίσουμε. Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες, αλλά με τόσο ελάχιστο προσωπικό είναι αδύνατο και, παράλληλα, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι παραβατικές συμπεριφορές από τους φιλοξενούμενους. Δεν προσλαμβάνουν προσωπικό και πλέον έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα βίας προς εμάς. Δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θεσσαλονίκη: Χορηγούν… μειωμένες αγωγές – Ψάχνουν στο τηλέφωνο τον γιατρό
Ειδικά σήμερα, μετά τη μεγάλη απορρόφηση νοσηλευτών σε άλλους κλάδους, οι περισσότερες δομές υγείας λειτουργούν σχεδόν με «προσωπικό ασφαλείας», όμως η ρουτίνα κάνει όσους φιλοξενούμενους έχουν διαύγεια να ασφυκτιούν, ενώ όσοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής, λαμβάνουν μειωμένες δόσεις, με το προσωπικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με θεράποντα ιατρό μέσω… τηλεφώνου! «Η υποστελέχωση του προσωπικού αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι επικοινωνούμε με τον γιατρό μέσω τηλεφώνου. Δεν έχουμε γιατρό στη δομή και αυτό είναι μεγάλο ζήτημα. Επίσης, όταν κάνουν εισαγωγές τους περιθαλπόμενους στα ψυχιατρεία τους χορηγούν μειωμένη αγωγή, με αποτέλεσμα όταν επιστρέφουν πίσω στη δομή, να εκδηλώνουν ακόμη πιο γρήγορα την παραβατική συμπεριφορά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» σημειώνει η εργαζόμενη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, εντός της δομής αποτελεί «κοινό μυστικό» η έξαρση της παραβατικής συμπεριφοράς από σημαντική μερίδα περιθαλπόμενων, καθώς επίσημα η Ελληνική Αστυνομία επεμβαίνει μια φορά τον μήνα. Ανεπίσημα, όμως, δύο φορές την εβδομάδα. «Τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεφύγει τα πράγματα, τα περιστατικά είναι πάρα πολλά και πλέον δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Όταν επιτίθεται ένα άτομο με ψυχολογικά ενημερώνουμε την αστυνομία. Τους πηγαίνουν στο ψυχιατρείο και μετά επιστρέφουν πίσω. Είναι ένας φαύλος κύκλος», τόνισε.
Ειδήσεις σήμερα
Σέρρες: Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών σε προαύλιο σχολείου [Βίντεο]
Βόλος: Ηλικιωμένοι εξαπάτησαν 70χρονο και του απέσπασαν 335.000 ευρώ
Θεσσαλονίκη: 22χρονη άφησε το βρέφος της μέσα σε αυτοκίνητο και έκανε τα ψώνια της σε πολυκατάστημα