Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι αναφέρουν τα εξής:
«Στις 10/12/24 η κυρία Ιωάννα Κλάπα, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, απέστειλε προς τους δικαστές εγκύκλιο. Τάχιστα αυτή η εγκύκλιος διαχύθηκε – με τρόπο μαγικό – στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης, τα οποία ερμήνευσαν αυτή την εγκύκλιο ως «Έμμεση αλλά σαφή αποδοκιμασία της στάσης του εισαγγελέα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη».
Στις 8/12/24 η Ένωση Ελλήνων Εισαγγελέων, με Πρόεδρο τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κύριο Αχιλλέα Ζήση, έναν από τους πλέον καταρτισμένους εισαγγελείς της χώρας, στην 39η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, συνοπτικά με το εξής περιεχόμενο: «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ κάθε προσπάθεια απαξίωσης και στοχοποίησης των εισαγγελικών λειτουργών, με αφορμή τους χειρισμούς τους σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
υποθέσεις. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν προσήκουν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
Οι Έλληνες Εισαγγελείς δεν επηρεάζονται από ευθείες ή έμμεσες απειλές, πιέσεις και εκφοβισμούς». Με έναν επίσης μαγικό τρόπο, αυτό το ψήφισμα των Ελλήνων Εισαγγελέων ΧΑΘΗΚΕ από την δημοσιότητα.
Τροχαίο στην Λάρισα: Αναποδογύρισε ΙΧ και προσέκρουσε σε δέντρο - Στο νοσοκομείο ο οδηγός
Και η εγκύκλιος της Προέδρου του Αρείου Πάγου και το ψήφισμα της Ένωσης Ελλήνων Εισαγγελέων είναι απόρροια της σφοδρής, οξείας και άγονης λεκτικής επίθεσης που δέχτηκε ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.
Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς δεν είναι ούτε ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ, ούτε ΑΓΗΜΑ ώστε να διοικείται με εγκυκλίους.
Η ενέργεια της Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι θεσμικά πρωτοφανής. Στα πολλά χρόνια που διακονούμε – οι δύο πρώτοι εξ ημών – την νομική επιστήμη και την μαχομένη δικηγορία, δεν έχει υπάρξει άλλη εγκύκλιος, η οποία ουσιαστικά «παρεμβαίνει» σε εκκρεμή ποινική δίκη, αποδοκιμάζοντας τον Εισαγγελέα της έδρας, όπως ορθά ερμηνεύτηκε από τον δημοσιογραφικό κόσμο!
Η Ένωση Ελλήνων Εισαγγελέων έκανε το θεσμικό της καθήκον προασπιζόμενη την δικαστική ανεξαρτησία, από εξωτερικές και εσωτερικές παρεμβάσεις.
Μένουν έξι μήνες και κάποιες ημέρες για να λήξει η θητεία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, της οποίας η δικαστική διαδρομή υπήρξε ΦΩΤΕΙΝΗ και ΑΜΕΜΠΤΗ, είναι κρίμα να αναλωθεί με εγκυκλίους, που αφυδατώνουν εσωτερικά την ανεξαρτησία των δικαστών».