Χώροι, που παλιότερα δούλευαν με εργάτες κι αγρότες ως κύριους και μοναδικούς πελάτες , τώρα τους ανακαλύπτει και το κοινό της μεσαίας τάξης.
Παρά το γεγονός ότι σε σχέση με πριν σαράντα (40), τριάντα (30) και είκοσι (20) χρόνια η κίνηση που σημειώνεται στους χώρους αυτούς είναι αισθητά μειωμένη εξακολουθούν να αποτελούν επιλογές αρκετών ντόπιων κι επισκεπτών. «Η λειτουργία των ταχυφαγείων δεν στέρησε το κοινό μας γιατί δουλεύαμε με άλλο κόσμο, άνεργους, φτωχούς, εργάτες, ανθρώπους του μεροκάματου, αγρότες» δηλώνουν στο ertnews.gr οι υπεύθυνοι των λαϊκών αυτών χώρων εστίασης και σημειώνουν η πανδημία, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός άλλαξε την πληθυσμιακή σύνθεση των πελατών τους «τώρα έχουμε και πελάτες από τα μεσαία στρώματα».
Τέσσερις όλοι κι όλοι οι χώροι που έχουν απομείνει στην Κομοτηνή να θυμίζουν τις διαφορετικές διατροφικές επιλογές εχόντων και μη εχόντων. «Μας προσέγγισαν και τα μεσαία στρώματα» παρατηρούν οι πιο παλιοί και περιγράφουν τις αλλαγές στις παραγγελίες που δέχονται «κόπηκε το φέρε – φέρε», παραγγέλνουν μικρές ποσότητες. Βοηθάμε κι εμείς σε αυτό μοιράζοντας τη μια μερίδα στα δύο».
Αμπελόκηποι: Προσωρινά κρατούμενος ο Νίκος Ρωμανός - Τι είπε στην απολογία του
Για τους ξένους, τους επισκέπτες στην Κομοτηνή οι χώροι αυτοί αποτελούν το «διαφορετικό χρώμα» της πόλης. «Μας ψάχνουν βλέποντας κάτι σαν φολκλόρ την παρουσία μας στο χώρο του φαγητού και της γεύσης» λένε και περηφανεύονται ότι μπορούν ακόμη να ταΐζουν φθηνά τους πελάτες τους, τρία – τέσσερα – πέντε ευρώ ο λογαριασμός τους . Τι κι αν τη θέση των οικοδόμων στους πάγκους και στα τραπέζια τους, μετά την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας πήραν οι φοιτητές; Εκείνοι συνεχίζουν σε πείσμα των αυξήσεων στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν και του λογαριασμού του ηλεκτρικού που τους “πικραίνει”.
Ειδήσεις σήμερα
Σεπόλια – Βιασμός 12χρονης: Τρία ακόμα άτομα παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ
Η Εκκλησία σβήνει τους πολυελαίους και ανάβει κεριά στους ναούς