Μία από τις παρεμβάσεις αφορά τη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα θα είναι επώνυμες. Η χρήση της πλατφόρμας θα είναι αρκετά εύκολη. Θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία που θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό που είτε είδαν ή βίωσαν.
Σε πρώτο βαθμό θα αναλαμβάνει το σχολείο και αν τα περιστατικό κριθεί πολύ σοβαρό, τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης, μια 4μελης επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.
Κρήτη: Τι λέει ο ψυχίατρος που εξέτασε τον Γάλλο ο οποίος σκότωσε την 36χρονη
Επίσης, αυστηροποιείται το πλαίσιο συνεπειών για τους μαθητές που κάνουν μπούλινγκ. Επανέρχεται η 5μερη αποβολή και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75. Γνωρίζουμε ότι θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν άνα πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.
Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.
Όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
Ειδήσεις σήμερα
BBC για τις συντάξεις: Μήπως τα 75, είναι τα νέα 65;
Σοκ στο Αγρίνιο: Χτύπησε με τούβλο τη σύζυγό του στο κεφάλι
Eurovision – Μαρίνα Σάττι: H πρώτη της ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της