Σύμφωνα με το Mega, ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν είναι και ο 42χρονος εντατικολόγος που προσπάθησε να κάνει την ανάνηψη στη Μαλένα το 2019, αλλά και αυτός που έκανε την ανάνηψη στη Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022.
Οι γιατροί από το ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» κατέθεσαν πως η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια. Τόνισαν πως επρόκειτο για έναν αιφνίδιο θάνατο και μάλιστα το παιδί δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα ικτέρου, ούτε αναπνευστικά προβλήματα.
Επίσης επισήμαναν την καθυστέρηση ενημέρωσης της 33χρονης μητέρας όταν το παιδί έπαθε την ανακοπή.
Σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη χορήγηση της κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι ιατροδικαστές αναφέρουν ότι η ανακοπή που υπέστη η 9χρονη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης, που προκάλεσε βλάβες στο συκώτι της και σε άλλα όργανα. Έτσι, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε κεταμίνη στο παιδί στη φάση της ανάνηψης.
Οι ιατροδικαστές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα παθολογικό πρόβλημα στην 9χρονη. Μάλιστα, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα δείγματα από την τοξικολογική εξέταση στη Μαλένα, το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, που είχε τριπλάσια βλάβη στο συκώτι της συγκριτικά με την Τζωρτζίνα, να εξεταστούν στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει προηγμένες μεθόδους.
Σύμφωνα με ακόμη μια αποκάλυψη, όταν έγινε η εκταφή για το τάμπλετ της Τζωρτζίνας δεν ελήφθη δείγμα από τα μαλλιά της, το οποίο θα μπορούσε να απαντήσει αν της είχε χορηγηθεί κεταμίνη και όταν υπέστη την πρώτη ανακοπή, που την άφησε με εγκεφαλική παράλυση.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: «Νεκρώνουν» τα πάντα - Τι θα ισχύσει σε ΜΜΜ και σχολεία
Για τις βλάβες που εντοπίστηκαν στο ήπαρ της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και το ενδεχόμενο να ακολουθήθηκε παρόμοιος τρόπος δράσης «εάν κι εφόσον μιλάμε για εγκληματική ενέργεια», μίλησε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.
Ο κ. Τσαντίρης επιβεβαίωσε αρχικά το κοινό εύρημα στο ήπαρ της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, το οποίο συνδέεται με βλάβες στο συκώτι, διαφορετικές σε έκταση στο κάθε παιδί.
Παράλληλα, ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε και τις φυσιολογικές τιμές στην ηπατική εξέταση της Μαλένας, μία ημέρα πριν τον θάνατό της. «Υπάρχουν αίτια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξεία ηπατική βλάβη» πρόσθεσε.
Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε πως έχει διασωθεί έως και σήμερα βιολογικό υλικό της Μαλένας, το οποίο επανεξετάζεται από τους ειδικούς. «Είναι πολύ πιθανό να έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια μεθοδολογία με κάποιες παραλλαγές» τόνισε ο ιατροδικαστής.
Ειδήσεις σήμερα
Politico: Η λίστα των 12 προσώπων που έφεραν τη Γερμανία και τη Ρωσία «πιο κοντά»
Σοκάρει ο ΠΟΥ: 15 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν μέσα σε μια διετία, εξαιτίας του κορονοϊού