Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεσή του είχε τυπικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι το συμπέρασμά του είναι δεδομένο και αναφέρει ότι η εκταφή της Τζωρτζίνας θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που παραμένουν αδιευκρίνιστα κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη», η οποία φέρεται να έχει ανιχνευθεί σε ποσότητα 6,5mg, που θεωρείται τεράστια από τους ιατροδικαστές, και «δείχνει» προς την κατεύθυνση εγκληματικής ενέργειας. Παράλληλα, στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών, σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου».
Σεισμός 5,1 ρίχτερ στη Μυτιλήνη - Ποια είναι η εκτίμηση των σεισμολόγων
Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας. Πλέον, το «μπαλάκι» βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία καλείται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην εκταφή του 9χρονου κοριτσιού, για να ληφθεί το βιολογικό υλικό.
Με την κατάθεση του κ. Μπουζιάνη ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος της έρευνας της Δικαιοσύνης για την Τζωρτζίνα, ενώ παραμένει ως τεχνική σύμβουλος της ανακριτικής διαδικασίας και η καθηγήτρια ιατροδικαστικής του ΕΚΠΑ Χαρά Σπηλιοπούλου, προκειμένου να υποβοηθήσει την ανακρίτρια σε επιστημονικά ζητήματα, όποτε αυτό χρειάζεται.
Ειδήσεις σήμερα
Ελληνοτουρκικά: Γιοκ στους τούρκικους ισχυρισμούς για τα νησιά – Αυτή είναι επιστολή Δένδια στον ΟΗΕ