Παράλληλα, οι επιτήδειοι, προκειμένου να ελκύσουν το ενδιαφέρον, αξιοποιούν ευφάνταστες στρατηγικές, που δεν στοχεύουν σε «ψάρεμα» πελατών γενικώς και αορίστως, αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.
Όσον αφορά το πρώτο και τους παράνομους ιστότοπους που παρέχουν παρανόμως τυχερά παιχνίδια, η ΕΕΕΠ κάνει λόγο για Λερναία Ύδρα. Επισήμως έχουν εντοπισθεί κάτι λιγότερο από 10.000 ιστότοποι, στους οποίους απαγορεύθηκε η πρόσβαση στη χώρα μας. Πρόκειται για ιστότοπους που παρέχουν παρανόμως υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου.
«Όσο ψάχνουμε, τόσο βρίσκουμε», παρατηρούσε στέλεχος της ΕΕΕΠ, σημειώνοντας ότι η ρυθμιστική αρχή της χώρας έχει αναθέσει σε εταιρείες την ανεύρεση αυτών των παράνομων ιστοτόπων στην ελληνική αγορά.
Μέσα στους τελευταίους πέντε-έξι μήνες προστέθηκαν περίπου 1.000 νέοι ιστότοποι που διαθέτουν παρανόμως διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια. Για καθένα που κλείνει ανοίγουν τουλάχιστον άλλα δύο ή και περισσότερα sites. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τις λεπτομερείς διευθύνσεις τους, καθώς εμφανίζονται με τη μορφή προωθητικής ενέργειας (διαφήμιση), τύπου «παίξε και κέρδισε».
Στην αρχή οι προωθητικές αυτές ενέργειες γίνονταν χωρίς καμία προκάλυψη. Καθώς, ωστόσο, η αγορά μεγαλώνει και οι νόμιμοι παίκτες χάνουν έσοδα, αρχίζουν και αντιδρούν.
Αρχικά προς τα σωματεία των ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης που έχουν έσοδα από τις «παράνομες» διαφημίσεις, αλλά και προς μεγάλους παρόχους (π.χ. Google) , που «σερβίρουν» τις συγκεκριμένες διαφημίσεις. Έτσι, οι πάροχοι παράνομων τυχερών παιχνιδιών αρχίζουν να γίνονται πιο προσεκτικοί και πλέον «καμουφλάρονται» στην προσέλκυση υποψήφιων παικτών.
Συνήθως προτείνουν την είσοδο σε ψυχαγωγικά και πνευματικά διαδικτυακά παίγνια. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, αυτά τα παίγνια είναι «κερκόπορτες» για άλλους υπερσυνδέσμους προς παράνομα τυχερά διαδικτυακά παίγνια μέσω πιστωτικών καρτών και άλλων μέσων ηλεκτρονικών πληρωμών. Tώρα το κυνήγι των παρόχων παράνομων παιγνίων μέσω Διαδικτύου περνά σε μια άλλη σφαίρα και σε πιο βαθιά «γκρίζα» διαφήμιση.
Όπως αναφέρει ο αν. γενικός διευθυντής της ΕΕΕΠ, Αντώνης Αλεξίου, ενώ στο παρελθόν οι παράνομοι κυνηγούσαν τα μέσα ευρείας αποδοχής και αξιοποιούσαν την άμεση διαφήμιση της υπηρεσίας, τώρα στρέφονται στα περιφερειακά μέσα. Μάλιστα, δεν επιλέγουν τις fancy διαφημίσεις, αλλά τα «ενημερωτικά» άρθρα και σχόλια.
Δείτε περισσότερα στο casinowinners.gr