Μέσα στο κατάμεστο πάρκο Ματσόπουλου, ανάμεσα στα δέντρα, τον εντυπωσιακό διάκοσμο, τα ξωτικά, τα γλυκά και τις λιχουδιές το ThessToday.gr κατέγραψε πλήθος κόσμου να απολαμβάνει τη γιορτινή ατμόσφαιρα, να περιηγείται εντός του Μύλου, όπου λειτουργεί το μουσείο, να παίζει στα παιχνίδια του λούνα παρκ, να επισκέπτεται το γραφικό σπιτάκι του Άγιου Βασίλη και να γεμίζει κάθε σπιθαμή του χώρου με γέλια και φωνές, παρά μάλιστα τον βροχερό καιρό του Σαββάτου.
«Ο Μύλος γεμίζει συνέχεια επισκέπτες γιατί είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου για να περάσεις μηνύματα μέσα από το χαμόγελο και χαρά. Είναι δύσκολες οι εποχές που περνάμε. Με την καλή μας διάθεση όμως προσπαθούμε να περάσουμε μηνύματα αγάπης σε μικρούς και μεγάλους», αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της e-trikala, Γιάννης Κωτούλας.
Η διοργάνωση που άνοιξε τις πύλες της το 2011 για πρώτη φορά, μέχρι σήμερα έχει κάνει άλματα και προσφέρει προτάσεις για διασκέδαση ακόμη και στους πιο απαιτητικούς. Εντύπωση προκαλεί η ποικιλία των σπιτιών, με ξυλογλυπτική, ζωγραφική προσώπου, ταχυδρομείο των ξωτικών, Playmobil κ.λπ, ο αριθμός των δρώμενων στη σκηνή του Μύλου των Ξωτικών, με πολιτιστικούς συλλόγους και συγκροτήματα να εναλλάσονται συνέχεια μέσα στη μέρα προσφέροντας πλούσιο θέαμα και φυσικά ο ίδιος ο Μύλος, από τους πρώτους αλευρόμυλους στην Ελλάδα που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1884 και σήμερα είναι μουσείο, προσφέροντας την ευκαιρία για διασκέδαση και μάθηση.
Πολλοί επισκέπτες μαθαίνουν εκεί την ιστορία του Γιάννη Ματσόπουλου, μέγα ευεργέτη των Τρικάλων, ο οποίος λειτούργησε το Μύλο από τη δεκαετία του 1930 με όραμα και ανοιχτό μυαλό, δημιουργώντας ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο. Το 1978 αφήνει την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Τρικάλων σε ηλικία 91 χρόνων και μέσω της διαθήκης του κάνει δώρο στο δήμο όλη την ακίνητη περιουσία του «δια να γίνει πνεύμων της πόλεως, λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων».
«Το πρώτο πράγμα που λέμε στους επισκέπτες είναι το πόσο γενναιόδωρος ήταν με όλους εμάς, τους Τρικαλινούς. Αυτό το τεράστιο πάρκο των 96 στρεμμάτων αντί να το πουλήσει και να το κάνει οικόπεδα και πολυκατοικίες, το δώρισε στο δήμο και ο δήμος το αξιοποίησε ώστε να γίνει ένας χώρος αναψυχής και πολιτισμού. Είχε πει το μεγαλειώδες “εδώ κάναμε περιουσία, εδώ θα την αφήσουμε“. Και εννοούσε ότι θα την αφήσει σε όλους τους δημότες της περιοχής», σημειώνει ο κ. Κωτούλας.
Φως στο Τούνελ για Αμαλιάδα: Οι καυτές αποκαλύψεις της Νικολούλη - Τι λέει ο πατέρας του Παναγιωτάκη
«Ήταν ένας φοβερός άνθρωπος και το απέδειξε με πράξεις. Όχι απλά με λόγια. Είχε μια φοβερή σχέση με όλο του το προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν παρέδωσε το κληροδότημα στο δήμο, προϋπόθεση ήταν να μείνει σε λειτουργία ο μύλος μέχρι τη στιγμή που θα πάρει σύνταξη και ο τελευταίος υπάλληλος», προσθέτει.
Η εκδρομή στο Μύλο των Ξωτικών προσφέρει παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν κι άλλα ορόσημα της γύρω περιοχής, όπως η Ελάτη, το Περτούλι, τα Μετέωρα και η λίμνη Πλαστήρα, ενώ φυσικά μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη των Τρικάλων που αυτό το διάστημα κινείται σε έντονους ρυθμούς λόγω των πολλών επισκεπτών της. Όπως παρατηρεί ο κ. Κωτούλας, μέσω του ThessToday.gr, είναι σημαντικό το ότι η είσοδος στο Μύλο των Ξωτικών είναι δωρεάν για όλους, με αποτέλεσμα να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους να τον επισκεφτούν.
Ειδικότερα: «Για την επιτυχία της διοργάνωσης είναι βασικό ότι ο κόσμος ανά πάσα στιγμή και όσες φορές θέλει μπορεί να επισκεφτεί το χώρο. Είναι διαφορετική η ψυχολογία όταν ξέρουν ότι είναι δωρεάν η είσοδος, συγκριτικά με το πώς θα ήταν αν κάποιος τους ζητούσε να πληρώσουν προκαταβολικά για κάτι που δεν έχουν δει».
Ειδήσεις σήμερα
Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι βαλίτσες που μετέφεραν τα χρήματα – Νέες φωτογραφίες
Διαγραφή χρεών προς την εφορία: Ποιους αφορά και ποιες οι προϋποθέσεις
H Αίγυπτος «έσβησε» το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Χαράζει τα δυτικά σύνορα της ΑΟΖ με τη Λιβύη