Το Εleftherostypos.gr, σας θυμίζει τι προηγήθηκε:
Ολα ξεκίνησαν με την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η οποία ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για την γνωριμία με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που θα μας «έφερνε» μεγάλο όγκο χιονόπτωσης
Από την άλλη πλευρά ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή στο Facebook, προειδοποιεί επίσης για χιόνια ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα από την Κυριακή και για τις επόμενες δύο εβδομάδες(!!).
Ωστόσο, άλλοι μετεωρολόγοι, όπως για παράδειγμα η Χριστίνα Σούζη, εκτιμούσαν ότι δεν θα δούμε χιόνια – κατά τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα – στην Αττική.
Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη λίγες βροχές , η θερμοκρασία σε άνοδο. Την Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή , σε πτώση την Κυριακή. https://t.co/WCxjjwX0xa
— Cristina Souzi (@CristinaSouzi) February 1, 2023
Έλληνες μαθητές: Όλη ημέρα στο κινητό, αλλά χαμηλές ψηφιακές επιδόσεις
H ανάρτηση του ο Γιάννη Καλλιάνου, βέβαια, ήταν πιο χιουμοριστική:
Μέχρι τις βάρκες… στις ταβέρνες της Πεντέλης! https://t.co/Hbd2DriL5n
— Γιάννης Καλλιάνος (@kallianos) January 30, 2023
H οποία μάλλον «τσίγκλησε» την Χριστίνα Ρήγου, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρονταν στον πιο «αργοπορημένο» χειμώνα και πως η θερμοκρασία θα έπεφτε συνεχώς:
Μάλιστα η μετεωρολόγος άφηνε «καρφιά» για συναδέλφους της, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει σημειώνοντας πως δεν υπάρχει «πόλεμος μετεωρολόγων», αλλά και ότι «ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και είναι γνώστης της δουλειάς του, δεν θα έκανε ΠΟΤΕ τόσο αναλυτική πρόγνωση 7-8 μέρες νωρίτερα!!!».
Ο Θοδωρής Κολυδάς προσπάθησε σε νέα ανάρτησή του στα social media, να ισορροπήσει τα δημοσιεύματα πολλών ιστοσελίδων που μιλούσαν για «τσακωμό» των ειδικών με αφορμή το τι καιρό θα κάνει τον Φεβρουάριο:
Είναι νωρίς για συμπεράσματα μετά από τόσες μέρες, για τον καιρό . Αυτό θέλω να πώ αν δεν καταλάβατε . Δεν υφίσταται καμία κόντρα μετεωρολόγων . Άλλο ο παρουσιαστής καιρού και άλλο ο μετεωρολόγος. Μη προσπαθείτε να αναδείξετε θέμα που δεν υφίσταται. @parapolitika901 pic.twitter.com/ryGtLtCOOl
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) January 27, 2023
Ενώ πρώτα είχε διαψεύσει ο ίδιος την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου αναφορικά με την πρόβλεψη του δεύτερου για χιόνια ακόμη και στα πεδινά. «Για χιόνια είναι νωρίς. Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε» είχε σχολιάσει ο κ. Κολυδάς.
“Απ’ την Κική κι απ’ τη Κοκό….”
Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα …”κάτσει η μπίλια”. Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας . Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ pic.twitter.com/UhoWc4ntxH— Theodoros Kolydas (@KolydasT) January 27, 2023
Και όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου
Και ο επίλογος στον «παραμυθένιο πόλεμο» ανάμεσα σε μετεωρολόγους γράφτηκε με την ανάρτηση που έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς που μίλησε για «δράκους» που θα φέρουν χιόνι στην Ελλάδα:
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ #ΠΑΡΕΙΔΩΛΙΑ
Οι #δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην #Κορέα με τα στοιχεία του #νερού και της #φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα #σύννεφα και την #βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν “δράκοι” που φέρνουν χιόνι;
Καλό μήνα!
#Cumulus_Congestus pic.twitter.com/gIfpjSoNkX— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 1, 2023
Το αποτέλεσμα όλης της κόντρας ήταν να αναθερμάνει τα αίματα, να ανεβάσει την θερμοκρασία λίγο πριν την σαρωτική εμφάνιση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα στην Αττική, η οποία δημιούργησε προβλήματα από τις πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
Άλλωστε, όπως ανέφερε στην τελευταία του ανάρτηση ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», θα συνεχιστεί με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο μέχρι και την Πέμπτη (09/02/2023) το πρωί.
Μετά τις αλκυονίδες ήρθαν οι πιγκουινήδες, ο ίδιος είχε προβλέψει από τις αρχές του Γενάρη:
Τα πυκνά χιόνια όμως δεν έφτσαν ποτέ στο κέντρο της αθλήνας και ο κξ. Μασρουσάκης το ερξήγησε ως εξής: «Η απόκλιση της κακοκαιρίας σχετικά με το κέντρο της Αθήνας έχει να κάνει με την ροή των χιονοκυμάτων. Τα χιονοκύματα από την περιοχή του Αιγαίου έφταναν μέχρι τα υπερβόρεια τμήματα του νομού Αττικής. Στη συνέχεια εξαιτίας των ορεινών όγκων της Πεντέλης και της Πάρνηθας, που λειτουργούσαν σαν φράκτες, δεν άφηναν να περάσουν προς τις πιο κεντρικές περιοχές του νομού Αττικής. Ο μεγαλύτερος όγκος του χιονιού έπεσε από το ύψος της Δροσιάς και πιο πάνω».
Ειδήσεις σήμερα
Αυξήσεις μισθών για 140.000 ένστολους [πίνακας]