Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας – όπου βρίσκονταν οι δύο εβραϊκές συνοικίες- από όπου ξεκίνησε συμβολική πορεία Μνήμης, μέχρι το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Ραβίνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Ααρών Ισραέλ, και τον καστοριανό, Ισαάκ Κοέν.
Λάρισα: Ανατροπή από τη νέα μαρτυρία για την εξαφάνιση του Βασίλη - «Τον κούρεψα μια μέρα μετά την εξαφάνιση»
Στη Μνήμη των 1.000 Εβραίων που έζησαν και άκμασαν στην Καστοριά έως την 24η Μαρτίου 1944, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας ertnews.gr, κατέθεσαν στεφάνια οι βουλευτές Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας και Ολυμπία Τελιγιορίδου, Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ, η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σίβυλλα Μπέντικ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινοτικής Συνέλευσης της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Σολομών Παρέντε, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, Ηλίας Καμπελής, ο εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής Εταιρίας Έρευνας, Ανάδειξης και Προβολής της Εβραϊκής Κληρονομιάς της Καστοριάς Κλιφ Ρουσσό και ο εκπρόσωπος της τελευταίας εναπομείνασας Εβραϊκής Οικογένειας της Καστοριάς κ. Ιάκωβος Ελιάου, ενώ στεφάνι κατατέθηκε και εκ μέρους της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Χύσε ένα δάκρυ για εμάς», με αναφορά στα γεγονότα της 24ης Μαρτίου 1944, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν το 2020, χωρίς όμως να καταστεί δυνατόν να προβληθεί δημόσια τότε λόγω της πανδημίας. Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί θερμά για την παραγωγή της ταινίας, τον εκπαιδευτικό, Στέλιο Φόρλιακα, τον Σύλλογο «Σπασμένο Ρόδι» και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν.