Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, την Τρίτη η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή άνοδο δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και στα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Το βράδυ της Τετάρτης ξεκινά η θερμή μεταφορά με μεγάλη ένταση, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα έχουν προηγηθεί θερμοκρασίες της τάξεως των 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη πλέον σε όλα τα ηπειρωτικά θα έχουμε 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Η κορύφωση του καύσωνα ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες δείχνει να έρχεται την Παρασκευή με 43 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου με τάση για μικρή υποχώρηση το Σαββατοκύριακο.
Καιρός – καύσωνας: Αυτή θα είναι η δυσκολότερη ημέρα – Η ανάρτηση του Αρναούτογλου
Ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε μία εικόνα για το πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες. Το θερμόμετρο την Παρασκευή δεν είναι απλά «κόκκινο» αλλά κάτι παραπάνω, μιας και θα έχουμε 43αρια.
Σάκης Αρναούτογλου: Η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες
Καιρός: Πότε ξεκινά ο καύσωνας & πόσο θα διαρκέσει -Πού θα αγγίξει τους 43 βαθμούς
Νέα ενημέρωση για το κύμα καύσωνα που θα «ψήσει» τη χώρα κατά την εβδομάδα που ξεκινά, εξέδωσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Την ώρα που ο υδράργυρος παίρνει ήδη την «ανηφόρα», το Εθνικό ΑστεροσκοπείουΑθηνών / meteo.gr επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ένα παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Τετάρτη 12/07.
Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ: Αναλυτικά οι τοποθετήσεις και μετακινήσεις των Αστυνομικών Διευθυντών
Καιρός: Θα ψηθούμε Παρασκευή και Σάββατο
Η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να έρθει στο διήμερο Παρασκευή 14/07 – Σάββατο 15/07 κατά το οποίο συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις μέγιστες τιμές της να φτάνουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Καιρός: Οι μεγαλύτεροι καύσωνες στην Ελλάδα
Με αφορμή το επερχόμενο παρατεταμένο θερμό κύμα, παρουσιάζουμε εκ νέου στον πίνακα που ακολουθεί καύσωνες με μεγάλη διάρκεια που εκδηλώθηκαν την περίοδο 1981-2022. Σε αυτούς έχουμε συμπεριλάβει και τους 2 μεγάλους καύσωνες του 2021 οι οποίοι είχαν διάρκεια 11 ημερών.
Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο εκδηλώθηκαν και άλλοι καύσωνες ή έντονα θερμά επεισόδια, ωστόσο η επιλογή έγινε αποκλειστικά με κριτήριο τη διάρκεια του φαινομένου.
Καιρός: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)
Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται την Κυριακή για τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για αύριο Κυριακή 9/7:
Πολύ υψηλός κίνδυνος 4⃣ σε:
#Δωδεκάνησα
#Σάμος
#Ικαρία
#Χίος & #ΨαράΥψηλός κίνδυνος 3⃣ σε αρκετές περιοχές της χώρας
Προσέχουμε & ακολουθούμε οδηγίες πρόληψης & προστασίας https://t.co/qBoE12eUta pic.twitter.com/23QsM9WwCt
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 8, 2023
Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καρπάθου)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Καιρός: Το κύμα καύσωνα
Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν από την Τετάρτη οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, ανεβάζοντας κατακόρυφα τη θερμοκρασία και φέρνοντας τον πρώτο μεγάλο καύσωνα του καλοκαιριού.
Η θερμοκρασία από την Πέμπτη θα ανέβει στους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου, ειδικά στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία και την Αττική.
Όπως είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες (Παρασκευή και Σάββατο) να δούμε το θερμόμετρο να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς Κελσίου και να φτάσει έως και 42-43 βαθμούς.
Το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus επιβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός της κλιματικής αλλαγής και της επιστροφής του φαινομένου El Niño ωθεί τις θερμοκρασίες στους ωκεανούς και τη Γη σε πρωτοφανή επίπεδα.
Αν και δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί η εξέλιξη του καλοκαιριού, στη Γη – από την Κίνα ως την Ισπανία, περνώντας από τον Ατλαντικό- καταγράφονται ρεκόρ θερμοκρασίας ήδη από τον Απρίλιο, η πιο ξεκάθαρη ένδειξη της αποσταθεροποίησης του κλίματος του πλανήτη, με καταστροφικές συνέπειες: δασικές πυρκαγιές, ξηρασία, σφοδρές βροχοπτώσεις.
Καιρός: Πώς το φαινόμενο Ελ Νίνιο επηρεάζει τις υψηλές θερμοκρασίες
Εξαιρετικά θερμός ήταν ο Ιούνιος 2023 για αρκετές περιοχές παγκοσμίως, καταρρίπτοντας εκατοντάδες ρεκόρ θερμοκρασίας, Καθώς καταγράφηκε ως ο θερμότερος Ιούνιος από το 1979 παγκοσμίως, σύμφωνα με το Climatebook.
Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, όπου χώρες όπως η Αγγλία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Ολλανδία κατέγραψαν τον πιο θερμό Ιούνιο στα χρονικά.
Αντιθέτως, με τη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, στα νότια Βαλκάνια, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στη Δυτική Ρωσία η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μέσο όρο, όπως συνέβη τον Απρίλιο και τον Μάιο.
«Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι στο σύνολο της Ηπείρου αν τα βάλει κάτω κανείς είχαμε μία σημαντική απόκλιση προς τα πάνω. Στην νοτιοανατολική Ευρώπη δεν ακολουθήθηκε το πρότυπο της υπόλοιπης Ευρώπης για τον Ιούνιο. Στην Ελλάδα ήμασταν και τον Ιούνιο όπως και το Μάιο σε θερμοκρασίες κάτω από τις κανονικές τιμές», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουβάρδος.
Την Τρίτη η μέση θερμοκρασία της Γης έφθασε τους 17 βαθμούς Κελσίου, κάτι που όπως εξηγεί ο κ. Λαγουβάρδος δεν έχει ξανασυμβεί.
Η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με το περιοδικό μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο αποτελούν βασικούς παράγοντες για τις υψηλότερες θερμοκρασίες και τις μεταβολές στη θερμοκρασία των υδάτων.
«Έχουμε μπει στην φάση του φαινομένου Ελ Νίνιο, στις αρχές αυτού του φαινομένου. Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι το 2016 που επίσης είχαμε πολύ σημαντικές αποκλίσεις πάλι ήταν μία χρονιά που είχαμε ισχυρό Ελ Νίνιο. Υπάρχει δηλαδή ο φόβος ότι με το Ελ Νίνιο στους επόμενους μήνες απ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία μας, θα ανέβουν ακόμη περισσότερο οι θερμοκρασίες στις θάλασσες στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό συμπαρασύρει και τις θερμοκρασίες του αέρα και προς το τέλος του χρόνου, στο καλοκαίρι του νοτίου ημισφαιρίου, θα δούμε πιθανόν θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες. Θα δούμε πλέον ίσως και με μεγαλύτερη διάρκεια θερμοκρασίες που θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά σε παγκόσμιο επίπεδο πάντα», επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος και προσθέτει ότι μαζί με την κλιματική αλλαγή το Ελ Νίνιο θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις θερμοκρασίες.
«Δεν ανεβάζει παντού τις θερμοκρασίες, αλλά επειδή τις ανεβάζει σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, συμπαρασύρει τους μέσους όρους και σε άλλες περιοχές», τονίζει.
Καιρός: Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καύσωνα που έρχεται
ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ?
Αυτή είναι μία από τις απορίες που προσπαθεί να βρει απάντηση τις τελευταίες αρκετές ημέρες μιας και στην εποχή της τεχνολογίας και της επιστήμης, αρκετοί θα έχετε δει στα αυτοματοποιημένα προϊόντα πρόγνωσης του καιρού κι όχι μόνο, τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετά προς το τέλος της άλλης εβδομάδας και σαφώς μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σχετικό άγχος σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού ως προς την ζέστη ή ακόμα ακόμα και σε όσες όσους η εργασία τους – δραστηριότητά τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες.
Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τη λύση αυτού του γρίφου μήπως και μπουν τα πράγματα σε μια πιο ορθή ροή και ξεγλιστρήσουμε από τον φόβο ή τον πανικό που μπορεί να προκαλεί σε κάποιες – κάποιους ο όρος “καύσωνας”.
Ο όρος καύσωνας δημιουργήθηκε για να περιγράψει την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για εμπειρικό ορισμό που μπορεί να μεταβάλει το νόημά του από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και από τόπο σε τόπο.
Για τη χώρα μας, μια τέτοια χρήση του όρου θα ήταν ορθή όταν πληρούνται τα παρακάτω κριτήρια:
Το θερμό κύμα να έχει μια διάρκεια άνω των τριών ή τεσσάρων ημερών, δεδομένου ότι η επιβάρυνση στον ανθρώπινο οργανισμό λειτουργεί αθροιστικά.
Το θερμό κύμα να εξελίσσεται σε μεγάλη έκταση, προκειμένου να σχετίζεται με τη συνοπτική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας κι όχι λόγω τοπικών συνθήκων που μπορεί να οδηγήσουν σε αντίστοιχα αποτελέσματα.
Η θερμοκρασία να εμφανίζει μικρή κύμανση μέσα στην ημέρα παράγοντας που σχετίζεται με τη δυσφορία.
Για τα μεγάλα αστικά κέντρα η μέγιστη θερμοκρασία θα πρέπει να ξεπερνά τους 39° και η ελάχιστη να μην πέφτει κάτω από τους 29° με 30°.
Στις υπόλοιπες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα πρέπει να ξεπερνά τους 38° με την ελάχιστη να μην πέφτει κάτω από τους 26° με 27°.
Η θερμοκρασία να υπολογίζεται υπό σκιά και να τηρούνται τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός οργανισμός.
Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό στην εποχή που πλέον οι “τσιμεντοποιημένοι” αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί, τείνουν ολοένα και περισσότερο να αντικαταστήσουν τους μέχρι τώρα πιστοποιημένους Μετεωρολογικούς σταθμούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση τιμών με παλαιότερα έτη μιας και παραβιάζονται βασικές επιστημονικές αρχές και που έχουν να κάνουν με τη μέτρηση μιας παραμέτρου.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
Με τη χρονική απόσταση να είναι αρκετά μεγάλη μέχρι και την έναρξη αυτού του καιρικού γεγονότος που σημαίνει ότι και η αβεβαιότητα είναι και αυτή με τη σειρά της σχετικά μεγάλη τουλάχιστον για τον καθορισμό των λεπτομερειών, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την όλη κατάσταση προγνωστικά.
Στο πρώτο μας διάγραμμα απεικονίζεται η πορεία της θερμοκρασίας σε ένα ύψος μέσα στην ατμόσφαιρα περί τα 1500 μέτρα και αυτό το ύψος δεν επιλέγεται τυχαία, δεν έχει νόημα όμως να αναλύσουμε εδώ τους λόγους. Σε αυτό το διάγραμμα μπορούμε να διακρίνουμε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση ξεκινά κοντά στις 12 του μήνα όπου με το μπλε βέλος βλέπουμε την ανοδική πορεία του υδραργύρου η οποία δείχνει να κορυφώνεται γύρω στις 16 του μήνα. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει παρατηρώντας τη λευκή καμπύλη η οποία αποτελεί και το μέσο “δρόμο” των 30 σεναρίων που χρησιμοποιούνται από το προγνωστικό μοντέλο. Οι υπόλοιπες καμπύλες με τα διάφορα χρώματα μας δείχνουν το κάθε σενάριο.
Μια άλλη παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι μέχρι και τις 16 περίπου του μήνα, τα διάφορα σενάρια βρίσκονται κοντά στη λευκή γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σχετικά μικρή αβεβαιότητα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1
Σχεδόν βέβαιη η άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη με Τετάρτη περίπου και μέχρι την Κυριακή. Η μέγιστη επικρατούσα θερμοκρασιακή τιμή είναι οι 38° με 39°.
Αν συνεχίσουμε την ανάγνωση του διαγράμματος και δούμε προς το μπλε βέλος θα παρατηρήσουμε ότι μετά και την άλλη Κυριακή τα σενάρια θέλουν σε ποσοστό άνω του 50% των σεναρίων πτώση της θερμοκρασίας. Γι’ αυτό βλέπουμε και τη λευκή καμπύλη που αποτυπώνει το μέσο δρόμο να αρχίζει να κατηφορίζει. Παρατηρούμε ταυτόχρονα όμως ότι ανοίγει και η ψαλίδα των υποσεναρίων γύρω από την λευκή καμπύλη οπότε και αυξάνει και η αβεβαιότητα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2
Μετά και τις 16 περίπου του μήνα ο ζυγός κλείνει προς σταδιακή υποχώρηση του κύματος ζέστης η αβεβαιότητα όμως είναι μεγάλη. Μπορεί πάνω από τα μισά σενάρια να δείχνουν αυτό, δεν φτάνουμε όμως σε ικανοποιητικό ποσοστό για να το υποστηρίξουμε απόλυτα. Άρα για το τι θα γίνει μετά τις 16 ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣ
Τόσο ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες που υπολογίζονται κοντά στους 38° με 39° όσο και ως προς την διάρκεια, είμαστε οριακά. Αν δε δούμε και τον χάρτη των χαμηλών θερμοκρασιών, θα δούμε ότι δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό το κύμα σαν καύσωνας, πόσο μάλλον με ισχύ και διάρκεια. Οι δύο επόμενοι χάρτες αποτυπώνουν τα όσα λέμε.
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ
Μπορεί αυτό το ισχυρό θερμό κύμα να δράσει με ένταση και με διάρκεια προς τη δυτική και κεντρική Μεσόγειο, κινούμενο όμως πιο ανατολικά θα αντιμετωπίσει την αντίσταση του φυσικού κλιματιστικού που ακούει στον όρο μελτέμι. Αυτό αποτυπώνεται στους δύο τελευταίους χάρτες μας.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Συνοψίζοντας τις παραπάνω σκέψεις φαίνεται πως τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούμε σε ένα θερμό κύμα το οποίο μέχρι κι εκεί που η αβεβαιότητα μας το επιτρέπει φαίνεται να κρατά περίπου 4 ημέρες. Μετά οι ενδείξεις θέλουν υποχώρηση αλλά οι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ. Οπότε υπομονή για το μετά!
Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η Κλιματολογία για τις ημέρες που θα λάβει χώρα αυτή η θερμή εισβολή δίνει μέση μέγιστη περίπου 34° με 35° βαθμούς, μια μέγιστη θερμοκρασία της τάξης των 38° ή 39° θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτό το κύμα σαν μέτριας έντασης τοπικά ίσως και προς ισχυρής.
Για να μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, η προσοχή μας θα πρέπει να στραφεί περισσότερο στον κίνδυνο πυρκαγιάς κι όχι τόσο στις μέγιστες θερμοκρασίες, μιας και τέτοια θερμά κύματα είναι απολύτως φυσιολογικά για τις ημέρες που βρισκόμαστε. Εκτός βέβαια και αν οι μετρήσεις που θα κυριαρχήσουν τις επόμενες ημέρες προέρχονται από τσιμεντοσταθμούς ή θερμόμετρα κινητών, αυτοκινήτων κτλ.
Και ναι όταν θα βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο αυτή τη θερμοκρασία θα δέχεσαι, τη δεχόσουν όμως και στο παρελθόν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τις θερμοκρασιακές τιμές που γίνονται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και που με αυτές τις τιμές μέχρι στιγμής έχουμε βγάλει τα όποια συμπεράσματά μας για τον καιρό και το κλίμα.
Μην προσπαθούμε να συγκρίνουμε κεράσια με καρπούζια. Φρούτα και τα δύο, διαφορετικής φιλοσοφίας όμως. Όμορφο Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους!
Καιρός: Τι προβλέπει η ΕΜΥ για τον καύσωνα
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-07-2023
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στα νησιά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και στα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια τους 37 με 38 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Ειδήσεις σήμερα
Κιβωτός του Κόσμου-Πάτερ Αντώνιος: Ο εισαγγελέας αποφασίζει για τα οικονομικά κακουργήματα
Οι αλλαγές δρομολογίων σε μετρό και τραμ -Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα [πίνακας]
Καιρός: Πότε επελαύνει ο καύσωνας – Τα πρώτα 40αρια & ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Φεστιβάλ Βεΐκου: Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ – Στις φλόγες σταθμευμένα αυτοκίνητα [βίντεο]