Σύμφωνα με το Mega, απομακρύνθηκε από το δημόσιο σχολείο και σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα συνεχίσει τη φοίτησή της σε άλλο σχολείο της περιοχής.
Η δεύτερη άμεσα εμπλεκόμενη μαθήτρια στην υπόθεση, η οποία φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο, δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από τα σχολείο της παρότι βέβαια ο πατέρας του θύματος ενημέρωσε τη διεύθυνση.
«Για την περίπτωση της Γλυφάδας “τρέχουν” δύο δικογραφίες. Η μία είναι η βασική για το περιστατικό. Ταυτοποιούνται όλο και περισσότερα παιδιά. Ταυτοποιήθηκε και αυτός με τα τατουάζ. Κατέθεσε ως μάρτυρας, όμως υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως στοιχειοθετείται το έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης», δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης.
«Τρέχει και μία άλλη, μία προκαταρκτική, για το ηλεκτρονικό έγκλημα. Να δούμε αν υπάρχουν τα αδικήματα της διέγερσης σε πλημμέλημα ή κακούργημα ή η παραβίαση προσωπικών δεδομένων για αυτούς που μετά το επεισόδιο έστελναν μηνύματα, και έστελναν φωτογραφίες των κοριτσιών που ήταν δράστριες. Κάποια προφίλ είναι ψεύτικα», συμπλήρωσε.
«Εγώ δεν συμφωνώ με την αυστηροποίησης των ποινών όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Περίμενα να ανακοινωθούν κοινωνικές δομές που θα ασχοληθούν με την οικογένεια και τα παιδιά αυτά. Οι γονείς είπαν πως δεν φταίνε τα παιδιά τους. Επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς», σχολίασε.
«Βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου είναι αντιμέτωποι με πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές. Πλέον οι ποινές θα ανέχονται στα 5 έτη φυλάκισης και υψηλές χρηματικές ποινές. Τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», είπε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.