Ο 19χρονος, ο οποίος κατάγεται από το Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης και είναι μέλος του Συλλόγου Φοιτητών, βρίσκεται στο τρίτο εξάμηνο των σπουδών του. Εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το τμήμα παραμένει ανοικτό και οι εξετάσεις διεξάγονται χωρίς κανένα πρόβλημα. «Στις πρόσφατες εκλογές, πρώτη δύναμη ανακηρύχθηκε η Πανσπουδαστική. Οταν κληθήκαμε σε Γενική Συνέλευση με θέμα την κατάληψη του τμήματος λόγω του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, οι φοιτητές αντιτάχθηκαν σε μικροπολιτικά συμφέροντα και απέρριψαν την πρόταση με 70%!», είπε. Υπογράμμισε ότι διάφοροι κύκλοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη συντριπτική απόφαση καλώντας φοιτητές άλλων τμημάτων να ψηφίσουν. Αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό να αλλάξει το αποτέλεσμα.
«Προφανώς το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων απασχολεί τους φοιτητές. Ομως, κόντρα στην προπαγάνδα και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, εξηγήσαμε στους συμφοιτητές μας τι προτάσσει το νομοσχέδιο, ότι ήρθε η ώρα η Ελλάδα να ευθυγραμμίσει -και σε αυτό το ζήτημα- το βηματισμό της με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως παρουσιάσαμε μία θετική ατζέντα αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα να παραμείνει ανοικτό το τμήμα και οι εξετάσεις να γίνουν κανονικά», είπε.
Παραδέχθηκε ότι οι αλλαγές που προωθούνται προβληματίζουν την εκπαιδευτική και φοιτητική κοινότητα. «Οπως κάθε τι νέο. Ολοι θέλουν την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και οι φοιτητές αυτό που τους απασχολεί είναι να τελειώσουν τη σχολή τους, να βρουν σύντομα εργασία και να παραμείνουν στην Ελλάδα. Ομως, θα πρέπει να αναρωτηθούμε ως κοινωνία και ως φοιτητική κοινότητα: “τι πανεπιστήμια θέλουμε;”. Και η απάντηση είναι ότι θέλουμε σύγχρονα πανεπιστήμια, τα οποία να είναι ενταγμένα εντός (και όχι εκτός) της παγκόσμιας πραγματικότητας», ανέφερε.