Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost προκαλούν απογοήτευση, θλίψη, θυμό και αγανάκτηση αφού το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο με ένα δάσος από κέδρους να φτάνει σχεδόν μέχρι την παραλία ενώ ο επισκέπτης συναντά και σημαντικό αριθμό από κρίνους της θάλασσας. Ωστόσο η χρήση και η διαχείριση που γίνεται από ντόπιους και ξένους τουρίστες φαίνεται ότι καθημερινά φέρνει αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία στα όρια της με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση του φυσικού τοπίου.
Ξαπλώστρες απλωμένες μέχρι… το κύμα και μέσα στη θάλασσα, σκουπίδια και υπερπληθυσμός απέναντι από ένα τόσο δα μικρό νησάκι με ροζ αμμουδιές και γαλαζοπράσινα αστραφτερά και κρυστάλλινα νερά.
Κανένα όριο και κανένας φραγμός στα άτομα που μπορούν να απολαύσουν αυτό τον επίγειο παράδεισο ή έστω ένα όριο στο χρόνο που μπορεί να κάθεται ο καθένας ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλά τρόφιμα μαζί του και να αφήνει τα κατάλοιπα πεταμένα σε μία μαγευτική παραλία.
Ενδεχομένως οι αρμόδιοι φορείς να πρέπει να ξαναδούν με μια πιο προσεκτική ματιά τη διαχείριση του φυσικού μας πλούτου ώστε με ένα πιο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και περισσότερα χρήματα να αποκομίζουν αλλά και – κυρίως αυτό – να παραδώσουν το Ελαφονήσι στις επόμενες γενιές ανέπαφο από τον «οδοστρωτήρα» του μαζικού τουρισμού.
Ειδήσεις σήμερα
Δεκαπενταύγουστος: Ήθη και έθιμα της Ελλάδας για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου
Καφετζού στα Μέγαρα: Πώς έφαγαν από ηλικιωμένο 850.000 ευρώ - «Βρέθηκα μπλεγμένος για ένα οικόπεδο»
Ο τορπιλισμός της «Έλλης»: Άνανδρη επίθεση της φασιστικής Ιταλίας στην Τήνο
Αρμενία: Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο – 3 νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Χρυσές ξαπλώστρες σε… τζάμπα παραλίες – Μπίζνες με ρεκόρ αισχροκέρδειας
Διονύσης Σιμόπουλος: Ο άνθρωπος που έμαθε το διάστημα στους Έλληνες
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν γιορτάζουν ένα χρόνο εξουσίας