Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσης η ανακρίτρια φέρεται να διαπίστωσε ότι ήταν φυγόποινος για υπόθεση οπαδικών επεισοδίων στο Βόλο, που είχε καταδικαστεί σε ποινή 12 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 700 ευρώ.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του εν λόγω άνδρα εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου από τη 13η Ιουνίου 2023 για παράβαση του άρθρου της οπαδικής βίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 700 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Έρχονται συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων
Στο μεταξύ, νέο κύκλο συμπληρωματικών, αυτή τη φορά απολογιών, για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια σηματοδοτούν, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από το σημείο της δολοφονίας και συνομιλίες Έλληνα κατηγορούμενου στην υπόθεση, ο οποίος έχει απολογηθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος περασμένο καλοκαίρι, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα φέρεται να βρισκόταν για διακοπές στη Κεφαλονιά. Από τις συνομιλίες αυτές προκύπτει ότι κάποιοι γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ.
Ειδικότερα, στην πολυσέλιδη έκθεση-πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. που παραδόθηκε στην ανακρίτρια αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι σε δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκε μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη. Το ένα από αυτά τα μαχαίρια αποδίδεται σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο, ο οποίος ωστόσο κατά την απολογία του στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει πως το μαχαίρι δεν ήταν δικό του και πως σε αυτό δεν είχαν εντοπιστεί ούτε αποτυπώματά του ούτε γενετικό υλικό του.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γενετικό υλικό Κροατών κατηγορουμένων φέρεται να έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από τον χώρο των επεισοδίων όπως σε γάντια, καπέλα, ξύλινα κοντάρια, στειλιάρια αλλά και στα οχήματα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαν έρθει στην Ελλάδα. Μάλιστα, αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, οι αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει ως συμμετέχοντες στα επεισόδια περίπου 40 πρόσωπα από τους 105 προφυλακισθέντες.
Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Αυτοί είναι οι αστυνομικοί διευθυντές που προάγονται σε ταξίαρχους
Οι συνομιλίες
Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει κληθεί σε κατάθεση ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να αναφέρεται σε συνομιλία που είχε κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος είχε απολογηθεί στην ανακρίτρια το περασμένο καλοκαίρι και είχε αφεθεί ελεύθερος προσκομίζοντας άλλοθι, σύμφωνα με το οποίο κατά το χρόνο της αιματηρής συμπλοκής ο ίδιος βρίσκονταν σε διακοπές στη Κεφαλονιά.
Μεταξύ άλλων, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος στις επίμαχες συνομιλίες φέρεται να αναφέρει:
Κατηγορούμενος: Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ… Αυτοί που πήγανε τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά.
(…)
Κατηγορούμενος: Ναι κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες. Εεεε όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον…και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω. Ντάξει. Οκ μιλάμε.