Όπως εξήγησε σε ό,τι αφορά το τοπικό επίπεδο έχει γίνει ένας σχεδιασμός ο οποίος έχει παρουσιαστεί σε νεκρό χρόνο, πριν το καλοκαίρι, σε όλες τις κοινότητες και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Το ρήγμα είναι μικρότερο του ρήγματος της Αμοργού, που ακόμη και αν διαρρηχθεί θα δώσει μικρότερους σε ισχύ σεισμούς από τον μεγάλο εκείνο του 1956 και η σύσκεψη είχε να κάνει με την προετοιμασία που έχουμε και σε επίπεδο τοπικό».
Σύμφωνα με τον κ. Ζώρζο, αυτός ο σχεδιασμός είναι απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε δήμο. “Είναι ένας υποκείμενος των υπερκείμενων σχεδιασμών, Τάλως, Δάρδανος, Εγκέλαδος που έχει τους χώρους καταφυγής του πληθυσμού. Είναι χώροι που δεν είναι δομημένοι, είναι επίπεδοι και μπορούν να φιλοξενήσουν, είναι 8 περιοχές που έχουν χώρους. Έχουν καταγραφεί για παράδειγμα οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες οι οποίοι θα έχουν την ανάγκη μιας μεταφοράς σε μια δεδομένη χρονική στιγμή που θα γίνει ένα συμβάν που θα αναγκάσει τη μεταφορά τους. Έχουν το διαιτολόγιο για τη σίτιση των ανθρώπων στην ύπαιθρο. Αυτά περιλαμβάνει. Έχουμε τα σχέδια εδώ, στο γραφείο μου έχουν γίνει τα συντονιστικά όργανα, τα ΤΕΣΟΠ”, τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει δύο φορές αυτές τις μέρες και πιθανώς να γίνει κι άλλο αν απαιτηθεί.
Σαντορίνη: Κατολίσθηση στην κόκκινη παραλία - Έπεσαν κομμάτια βράχων
“Σε συνδυασμό με την επαρκέστατη προετοιμασία του κράτους και τον σχεδιασμό που έχουμε εμείς ως Δήμος να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και υπομονή και αυτή τη σεισμική ακολουθία η οποία μπορεί να κρατήσει κάποιες εβδομάδες”, είπε ο κ. Ζώρζος, ενώ επισήμανε ότι από την ενημέρωση που έχει από τους ειδικούς πρόκειται για ένα φαινόμενο σμηνοσεισμών. “Σεισμών, δηλαδή, ιδίου μεγέθους που είναι πυκνοί -ίσως είναι και πρωτόγνωρο στον ελλαδικό χώρο- που βεβαίως μπορεί να δώσει στη συνέχεια και ένα άλλο μεγαλύτερο σεισμό όχι όμως ένα καταστροφικό σεισμό απ’ ό,τι λένε οι ειδικοί επιστήμονες”, υπογράμμισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ειδήσεις σήμερα
ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη
Ημερίδα «Η Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση»
Ο οδικός χάρτης ενισχύσεων στην κτηνοτροφία της ΚΑΠ 2023-2027