Οι εκπαιδευτικοί θα «φορτώνουν» δεδομένα για την ύλη, τις εργασίες, τις απουσίες κ.ά., για να ενημερώνονται online γονείς και μαθητές
Καθημερινή ενημέρωση για τις απουσίες, πρόσβαση σε ελέγχους εξ αποστάσεως και online επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου. Και όλα αυτά μέσα από το κινητό τηλέφωνο.
17 Νοέμβρη - Συγκλονιστικό βίντεο: Ο Γιάννης Ρίτσος απαγγέλλει τη «Ρωμιοσύνη» στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου
Το επόμενο ψηφιακό βήμα για τη σχολική κοινότητα είναι η πλατφόρμα E-Schools. Ενα μεγάλο έργο αξίας τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, βρίσκεται ήδη σε στάδιο που έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο.
Εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, η πολιτική ηγεσία φρόντισε να υπαχθεί το έργο στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, δημιουργώντας μια πλατφόρμα η οποία θα αντικαταστήσει τα τηλεφωνήματα, το χαρτί και την ενημέρωση με καθυστέρηση.
Στόχος είναι οι γονείς να γίνουν κοινωνοί της σχολικής καθημερινότητας αποκτώντας πρόσβαση σε μία σειρά ψηφιακών δεδομένων τα οποία θα είναι διαθέσιμα από υπολογιστή μέχρι κινητό τηλέφωνο, με στόχο να περιοριστούν οι διά ζώσης επικοινωνίες γονέα/σχολείου και να διευκολυνθεί η άμεση ενημέρωση των πρώτων χάρη σε online λειτουργίες.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί ως ένα διαδικτυακό ημερολόγιο και αποθετήριο τα οποία θα συμπληρώνονται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και από τα οποία θα ενημερώνονται οι μαθητές και οι γονείς.
Ημερολόγιο του σχολείου, της τάξης και του τμήματος, ενημέρωση για την πορεία της ύλης ανά ώρα και ανά τάξη, καθώς και για τα καθήκοντα του μαθητή όπως η μελέτη και οι εργασίες είναι μερικές από τις πληροφορίες που θα είναι διαθέσιμες άμεσα χάρη στη νέα υπηρεσία.
Στοιχεία επίδοσης του κάθε μαθητή, καθημερινή ενημέρωση των στοιχείων για τις απουσίες και ειδική κατηγορία που θα περιλαμβάνει ψηφιακό υλικό από σχολικά εγχειρίδια έως σημειώσεις και projects προβλέπονται στο νέο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα.
Πρόσβαση θα έχουν οι γονείς και οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων με στόχο να υπάρχει ένα κοινό ψηφιακό σημείο όπου θα συναντάται η σχολική κοινότητα και θα ανταλλάσσει πληροφορίες.
Το έργο αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο Παιδείας το οποίο επιχειρεί πρακτικά να επανασχεδιάσει και να αναβαθμίσει όλες τις υφιστάμενες εφαρμογές που λειτουργούν μέχρι σήμερα στα σχολεία. Δεν πρόκειται απλά για μία νέα εφαρμογή, αλλά για ένα σύνολο ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών το οποίο θα πρέπει να εξασφαλίζει όχι μόνο την πρόσβαση αλλά και την ασφαλή περιήγηση της σχολικής κοινότητας.
Με τη δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος, η πολιτική ηγεσία στοχεύει στην ελάφρυνση των εκπαιδευτικών από το βάρος των διοικητικών διαδικασιών εξοικονομώντας παράλληλα κόστος και δαπάνες.
Ειδήσεις σήμερα
Καιρός-Επιμένει ο Μαρουσάκης: Χιόνια ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές – Τι είναι το «Aegean Lake»
Αλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από το βράδυ που σκότωσαν το γελαστό παιδί – Οι εκδηλώσεις μνήμης
Πτώση F-4 Phantom: Θρήνος για τον υποσμηναγό, συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη