Όπως είπε ο κ. Τζουβάλης, το μυθιστόρημα αναφέρεται στην Πεσινέ στην Βοιωτία, την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε Μεταπολεμικά στην Ελλάδα (100 εκατ. δολαρίων τότε) και το βιβλίο βασίζεται σε 700 συνεντεύξεις, που πάρθηκαν από απλούς εργάτες της εταιρείας, μέχρι τον πρόεδρό της.
Αναφερόμενος, στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της τότε εποχής, επισήμανε ότι άλλαξαν άρδην, εξαιτίας αυτής της επένδυσης.
Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Επέστρεψε αεροσκάφος λόγω τεχνικού προβλήματος
Όσο για την πλοκή του βιβλίου αλλά και τον αινιγματικό τίτλο του, σημείωσε πως το μυθιστόρημα βασίστηκε πάνω σε κάποιους μύθους. ‘Ενας από αυτούς ήταν ένας υποτιθέμενος φόνος, και εκεί σκοτώθηκε ο Θεός του έρωτα. Ο συγκεκριμένος φόνος όπως και οι υπόλοιποι μύθοι χρησιμοποιήθηκαν, όπως είπε για να ο κόσμος να καταλάβει καλύτερα το νόημα των κοινωνικών και ιστορικών αλλαγών.
Το βιβλίο του Δημήτριου Τζουβάλη και της Αρσινόης Σερμιντζέλη «Ποιος σκότωσε τον Θεό του έρωτα;» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.
Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της μεγαλύτερης αναπτυξιακής επένδυσης στην μεταπολεμική Ελλάδα, συντελούν σ’ ένα μοναδικό μυθιστόρημα. Η δομή, ο τρόπος γραφής, η γλώσσα και η αγωνία ως το τέλος, θα σας καθηλώσουν.