Σταυριάνα Δήμου πρώτη στο τμήμα Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, 19.250:
«Προσωπική δικαίωση»
«Το αποτέλεσμα μου έδωσε μεγάλη χαρά και αποτελεί προσωπική δικαίωση. Είναι το αποτέλεσμα προετοιμασίας πολλών χρόνων. Είχα βάλει ως στόχο να περάσω στην ψυχολογία. Το ήθελα πάρα πολύ», είπε στον «Ε.Τ.» η απόφοιτη από το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά. Οπως είπε, φρόντισε να εκμεταλλευτεί την… αρρυθμία που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. «Εχασα την καθημερινή επαφή με το σχολείο και το φροντιστήριο. Ωστόσο, φρόντισα να εκμεταλλευτώ τη σύγχρονη τεχνολογία, να κάνω μαθήματα διαδικτυακά και να βάλω ένα πρόγραμμα στο διάβασμα. Εν τέλει, όλα αυτά είχαν θετική επίπτωση στον αγώνα μου για να περάσω στο πανεπιστήμιο», πρόσθεσε. Πλέον, περιμένει την ώρα που θα διαβεί την πύλη του ΕΚΠΑ και ήδη σκέφτεται να βάλει ως στόχο και ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.
Μαίρη Κατίκου, Νομική Αθηνών, 18.250:
«Επωφελήθηκα από την πανδημία»
«Η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Πέτυχα το στόχο μου να περάσω στη Νομική Αθηνών. Και μάλιστα το κατάφερα με την πρώτη φορά που έδωσα εξετάσει», λέει στον «Ε.Τ.» η 18χρονη Μαίρη Κατίκου. Η απόφοιτη του Αναξαγόρειου Γενικού Λυκείου Νέας Ερυθραίας ατενίζει με αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον της. «Προσωπικά επωφελήθηκα από την κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία. Προχώρησα σε ένα αποδοτικό διάβασμα, βάζοντας και τηρώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προσήλθα στις εξετάσεις με μεγάλη αυτοπεποίθηση καθώς ένιωθα ότι ήμουν καλά προετοιμασμένη. Αμέσως μετά φρόντισα να ξεκουραστώ απολαμβάνοντας λίγες ανέμελες στιγμές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μου. Τώρα αγωνιώ πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο», πρόσθεσε.
Έγκυος τριών μηνών η Δόμνα Μιχαηλίδου! - Στιγμές απόλυτης ευτυχίας για το ζευγάρι
Βασίλης Καχτσίδης, 7ος Ιατρική ΑΠΘ, 18.866:
«Στρώθηκα στο διάβασμα»
«Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας», είχε πει ο Γάλλος φιλόσοφος Αλμπερτ Καμί και το ενστερνίζεται πλήρως ο 19χρονος Βασίλης Καχτσίδης από τη Θεσσαλονίκη. Με τη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να περάσει 7ος στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. «Πέρσι, είχα δώσει για πρώτη φορά εξετάσεις. Πέρασα στο Βιολογικό του ΑΠΘ. Αλλά αυτό δεν ήταν ο στόχος μου. Από την ηλικία των οκτώ ετών ήξερα ότι θέλω να γίνω γιατρός και μάλιστα νευροχειρουργός με ειδικότητα πάνω στην έρευνα. Στρώθηκα στο διάβασμα και αξιοποιώντας το lockdown της πανδημίας κατάφερα να κάνω πράξη το όνειρό μου», είπε. Βέβαια, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του απόφοιτου του Κολεγίου Ανατόλια διαδραμάτισε ο πατέρας του, ο οποίος είναι παθολόγος. «Αυτός ήταν που μου ενέπνευσε την αγάπη για την Ιατρική», κατέληξε.
Θεόφιλος Νάστας, Ιατρική ΑΠΘ, 19.650:
«Πάντα μου άρεσε το διάβασμα»
Μία από τις πρώτες θέσεις στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ κατάφερε να εξασφαλίσει ο απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Νάστας. Ο δρόμος για τη σταδιοδρομία του ως φοιτητής άνοιξε διάπλατα μετά από πολλή προσπάθεια και κατάθεση προσωπικής δουλειάς. «Πάντα ήμουν κάλος μαθητής και πάντα μου άρεσε το διάβασμα. Ημουν και απουσιολόγος και σημαιοφόρος σε όλες τις βαθμίδες από το Δημοτικό μέχρι τώρα. Τα θεμέλια για την επιτυχία αυτή έχουν τεθεί ήδη από Γυμνάσιο. Η σοβαρή προετοιμασία είχε ξεκινήσει για μένα από την Α’ Λυκείου. Θυμάμαι έπαιρνα τα βοηθήματα του αδελφού μου στο μάθημα της Εκθεσης, που τότε έδινε Πανελλαδικές, και διάβαζα για να έχω μια καλύτερη γλωσσική απόδοση και να είμαι προετοιμασμένος για όλα. Μπαίνοντας στη Γ’ Λυκείου είχα τελειώσει πάνω-κάτω την ύλη των μαθημάτων. Αν ο στόχος σου είναι πάνω από 19.000 μόρια, τέτοια προετοιμασία χρειάζεται», είπε. Πάντως, ο φοιτητής -πλέον- της Ιατρικής Σχολής δεν έχει αποφασίσει τι ειδικότητα θα ακολουθήσει, ενώ παραδέχθηκε ότι η πανδημία προκάλεσε τουλάχιστον μια… αναστάτωση στο τακτικό πρόγραμμα διαβάσματος και προετοιμασίας.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr