«Μία υπηρεσία, η οποία μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για τις συνταγογραφήσεις, επεκτείνεται και στις ιατρικές εξετάσεις, γλιτώνοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικές ανθρωποώρες, αλλά και μετακινήσεις και προσωπικές επαφές», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης.
Με τη νέα εφαρμογή δίνεται τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή και ψυχοθεραπεία διότι η ισχύουσα διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει μητρώο συμβεβλημένων εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών και ψυχοθεραπευτών του ΕΟΠΥΥ, υποχρεώνονται να στέκονται πολλές φορές και μάλιστα πάνω από πέντε ώρες στις ίδιες ουρές, με τα ίδια απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να αποζημιώνονται.
Με έτος αναφοράς το 2019 για την ειδική αγωγή υποβλήθηκαν 330.000 χιλιάδες ατομικά αιτήματα σε 61 Περιφερειακές Διευθύνσεις στην Επικράτεια. Εκτιμάται δε ότι 35.000 οικογένειες σε μηνιαία βάση είναι υποχρεωμένες να διεκπεραιώνουν την παραπάνω εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.
Σε πρώτη φάση η διαδικασία ψηφιοποιείται πλήρως: Οι γονείς θα ανεβάζουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχοθεραπείας στην ψηφιακή πύλη gov.gr με τελικό στόχο οι διαδικασίες υποβολής ατομικών αιτημάτων να απλουστευτούν και να ψηφιοποιηθούν απαλλάσσοντας τους πολίτες από την υποχρέωση ανάρτησης εγγράφων.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr